Filmproduksjon studie

Ønsker du å studere filmproduksjon? Da er denne artikkelen for deg. Her skal vi gå gjennom tre studier for filmproduksjon du kan søke deg til i Norge.

Å studere filmproduksjon kan være så mangt. Om du lurer på å søke deg inn på et studie i filmproduksjon, vet du sannsynligvis allerede at arbeidsoppgavene i en produksjon er mangslungne og involverer alt fra manusforfattere til lydteknikere og regissører.

Mann når ut til målgruppen: Hvordan redigere film?

Noroff

Noroff har kanskje en av de mest kjente utdannelsene innen filmproduksjon i Norge. Skolen har campuser i henholdsvis Oslo og Bergen.

Studiet forløper over to år, hvor du det første året får kunnskaper om postproduksjon, kameraarbeid, narrativer og videoredigering. Det andre året kan du fordype deg i en av tre studieretninger, enten Arbeidsleder Film (regi/produsent), foto/lys eller klipp/lyd.

Etter to år hos Noroff kan du søke deg inn på enten Deakin University eller AFDA Film School, som skolen har utvekslingsavtaler med, for å få en bachelorgrad. Studieavgiften ved Filmproduksjon er på 60.000 kr. per semester, pluss 1.900 kr. i registreringsavgift.

Tar du studiet i filmproduksjon ved Noroff kan du søke om støtte til lån og stipend fra Lånekassen. For å komme inn på skolen kreves generell studiekompetanse, realkompetanse eller fagbrev. Fullført studium gir 120 studiepoeng.

Mann jobber på laptop med dataanimasjon i film

Den norske filmskolen

Hos Filmskolen på Lillehammer kan du ta en film og TV-bachelor. Bachelorprogrammet har ni ulike linjer, henholdsvis regi, produksjon, manus, digital visuell design, scenografi, kreativ dokumentarregi, klipp, foto og lyd. Studiet er, i likhet med studiet i filmproduksjon ved Noroff, todelt. Det første semesteret er I hovedsak dominert av fellesfag, hvorav linjefagene deretter kommer i fokus.

På Filmskolen er det ikke mulig å velge en annen studieretning når du først har begynt. Pass derfor på å ta et veloverveid valg i forkant, og sett deg så mye inn i hva de ulike linjene innebærer som du kan.

Filmskolen har en noe annerledes opptaksprosess enn Noroff, ved at du må sende inn søknad skriftlig som svarer til linjen du søker, før du deretter eventuelt innkalles til opptaksprøver og intervju. På bakgrunn av disse momentene vil du få beskjed om du har fått plass på filmskolen.

For bachelorprogrammet er det opptak i oddetallsår, noe som vil si at neste opptak er januar 2023. Dersom du søker opptak til master gjøres dette i partallsår, hvorav neste opptak dermed er våren 2022. Bachelorprogrammet gir 180 studiepoeng, mens masterprogrammet gir 120 poeng. Blant kjente filmer som er laget ved denne skolen finner vi den Oscar-nominerte kortfilmen Tuba Atlantic.

Dame jobber på PC: Hvordan redigere film?

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania tilbyr flere studier rettet mot deg som vil jobbe med film eller TV, det være seg en fagskole eller bachelorgrad. Her skal vi ta for oss studiet i produksjonsledelse for film og TV. Studiet er et ettårig heltidsstudium som gir 60 studiepoeng, og har en studieavgift på 51700 kr. per semester. I tillegg tilkommer en registreringsavigft på 1900 kr. Du kan søke støtte fra Lånekassen.

Emnet for første semester heter Produksjonsplanlegging, og har emnekode FFP1100. Her får du kunnskap om rammeavtaler, logistikk ved filmproduksjon, og hvordan du lager en produksjonsplan for prosjektet ditt. Underveis i dette emnet brukes både Movie Magic Scheduling og Excel. Eksamen er bestått/ikke bestått, og bygger på en innlevert mappe med arbeider.

Andre semester har du emnet Ledelse og praksis, med emnekode FFP1200.

Her får du kunnskap om co-produksjon og serviceproduksjon, analyse av manus og hvordan dette behandles produksjonsteknisk, samt hvordan en som produsent forholder seg til oppdragsgiver og sikrer et ferdig prosjekt. Til sist får du veiledning og vurdering fra en i bransjen. Ved eksamen leveres det inn en produksjonsplan som også inneholder budsjetteringer.

Motta hjelp med undertekst og lær mer om dataanimasjon i film

Har du et prosjekt som trenger undertekst?

Vi i Din Undertekst vet at det å selv tekste egne reklame- eller spillefilmer er brysomt og tidkrevende arbeid. SRT-filer er noe de fleste kan lage selv, men dette krever både omfattende kunnskaper og god tid. Med vår hjelp kan du senke skuldrene og holde fokus på det som interesserer deg.

Vi leverer raskt og til fastpris, 100 kr. eks. mva per spilleminutt, med et tillegg på 20 kr. eks. mva. per spilleminutt ved oversettelse.