Final Cut Pro pris

Final Cut Pro er en programvare for videoredigering utviklet av Apple. Programvaren brukes av vanlige forbrukere, så vel som i filmindustrien. Den har blant annet vært brukt i postproduksjonen av filmer som Focus med Will Smith og Whisky Tango Foxtrot. I denne artikkelen får du informasjon om pris og systemkrav til programvaren.

Final Cut Pro er den foretrukne programvaren for videoredigering blant flesteparten av Apple-brukere. Det skyldes kanskje først og fremst at den er optimalisert for Apples enheter, har et brukervennlig grensesnitt, og byr på verktøy av profesjonelt format.

Slik er Final Cut Pro bygget opp

Om Final Cut Pro

Final Cut Pro slik vi kjenner det i dag, fikk sin spede begynnelse da Apple overtok Final Cut gjennom oppkjøpet av Macromedia i 1998. Den nyeste utgaven av programvaren som er lansert i skrivende stund er versjon 10.5.4.

Final Cut Pro er en investering på flere nivåer, både økonomisk og tidsmessig, men betaler seg gjennom profesjonelle redigeringsmuligheter og gratis oppdateringer.

Dame som jubler: Final Cut Pro gir gratis prøveperiode!

Pris og prøveperiode

Dersom du ønsker å laste ned Final Cut Pro til din Mac, koster det deg ordinært 3290 kr. Programvaren lastes ned gjennom Apples App Store. Hvis du ønsker å prøve det før du tar den endelige kjøpsavgjørelsen, tilbyr Apple en gratis prøveperiode på 90 dager.

Prøveperioden aktiverer du ved å søke opp Final Cut Pro på Apples hjemmeside, for deretter å klikke deg inn på den anviste knappen. Du får tilgang til programvaren ved å sende en e-post til deg selv med linken til prøveperioden.

Person som har utarbeidet et tilbud ift Final Cut Pro

Tilbud

Alle, inkludert en teknologigigant som Apple, vet at mange studenter sliter med å få endene til å møtes når husleien og alle andre utgifter er betalt. De tilbyr derfor en Pro-pakke med profesjonell programvare som innbefatter Final Cut Pro, Logic Pro, Motion, Compressor og MainStage til 2190 kr.

Både Compressor, som enkelt formaterer filene i Final Cut Pro og gir deg utvidende eksporteringsmuligheter, og Motion, som lar deg lage imponerende vektorgrafikk, er gode tilleggsapper å ha ved videoredigering.

Skulle du også trenge et lydspor det svinger skikkelig av, skader det heller ikke at Logic Pro og MainStage også er inkludert i Pro-pakken. Apple tilbyr ikke rabatt på Final Cut Pro eller noen annen programvare for bedriftskunder.

Den velrenommerte Apple-ryktebørsen 9to5mac rapporterte i februar 2021 at en varemerkeregistrering kan tyde på at selskapet fra Cupertino i fremtiden vil tilby en abonnementsløsning for programvaren. Dette er en løsning lik den Adobe allerede har for Premiere Pro. Om så skjer vil vi selvfølgelig oppdatere denne artikkelen.

Et datasystem må oppfylle alle Final Cut Pro sine systemkrav

Systemkrav

Nå som du har fått en kort innføring i Final Cut Pro og hva du må ut med for programvaren, lurer du sikkert på om maskinen din er i stand til å kjøre det. For versjon 10.5.4 kreves følgende:

  • Macen må kjøre macOS 10.15.6 eller nyere.
  • Macen må ha minst 4 GB RAM, for redigering av 4K-videoer, 3D-grafikk og stereoskopisk video anbefales minst 8 GB RAM. Maskinen bør i tillegg også ha minst 1 GB VRAM for disse oppgavene.
  • Maskinen må ha et grafikkort som er i stand til å benytte seg av Apples Metal-arkitektur.
  • Du må ha 3.8 GB ledig lagringsplass på maskinen.
  • Enkelte funksjoner krever internettilkobling.