Hva er en eventfilm?
Eventfilmer kommer i mange former, du har introer, innholds brytende videoer eller en «after movie,» for å ta vare på opptak og kunne finne dem frem senere og bruke klipp fra dem til andre ting, eller for å dele med andre. Alle disse er gode verktøy for å heve standarden på dine eventer.
For eventer er det mye som kan gå galt, eller som må tilrettelegges for, som å sørge for at alle som er til stede på et seminar hører det som blir sagt og det som vises i filmen, eller at alle som inngår i målgruppen man har med en «after movie,» kan ha glede av å se filmen.
Korte filmer som vises i en presentasjon på seminar eller ved en forelesning, bør være tilgjengelig for mange, spesielt da mye blir lastet opp på nett nå til dags, og dette kan også skape forståelses problemer, med dårlig lyd, hørselsvansker eller språkproblemer.
Det er tidkrevende arbeid å skrive undertekster og gjerne arbeid man skulle vært uten, men siden de er så hjelpsomme, er det fint at det går an å få hjelp til å lage dem, slik at du kan fokusere på selve presentasjonen eller andre aspekter av prosjektet, seminaret eller opplastingen din.
Korte filmer som presenterer
Hvis du skal presentere et tema, er det lurt å ha det lagret, men det kan også trengs teknologisk hjelp for å gi litt ekstra liv i presentasjonen. Lagring og deling gjøres enkelt gjennom å filme og redigere materialet, og eventuelt legge til ting som undertekster, i etterproduksjonen.
Man kan få presentert verdier og legge til litt dramatikk og glans i presentasjoner, som gjør det mer spennende en å bare stå og prate om noe, som blir kjedelig og du mister interessen. Noen presentasjoner trenger bare å vise frem statistikk eller informasjon og video er også fint da.
Istedenfor en standard PowerPoint med kulepunkter og tekstblokker, vil en video være mer engasjerende, da man kan få informasjonen via lyd, eller vise informasjonen frem på en mer spennende måte. En reell presentasjonsfilm med lyd og godt redigert video, fungerer godt.
Bruk det digitale for det, det er verdt og snu hoder på messer og fremvisninger, eller sørg for at alle får med seg det som ble sagt, ved å skape digitalt innhold som kan vises frem senere, for eksempel på nett. Det trenger ikke å være så veldig avansert, for å gi god effekt og mye liv til din presentasjon.
Lagring og deling på nett
Har man avholdt gode presentasjonsmøter, som man har tatt opp, er det viktig å lagre dem godt, og disse er fine å ha undertekster til, hvis de skal refereres til i ettertid. Andre ting som opptak av seminarer og større eventer som messer og slikt, er veldig fint å ha arkivert til fremtidig bruk.
Det er enormt hjelpsomt å ha liggende materiale, både video og lyd av eventer som anholdes, besøkes eller på en eller annen måte tas del i. Det viser en bedrift eller et lag fra en helt annen side, og er gøy for de ansatte, samtidig som det kan lokke inn nye interessenter.
Man kan vise seg frem fra sine beste sider, og en firmanettside trenger alltids innhold knyttet til bedriften, av høy kvalitet, i videoformat. Det er alltid noe som skal deles, eller en «splash page,» som trenger et videoelement, og man kan dra dem frem i fremtidige «showreels.»
Undertekster som virkemiddel
For å sørge for at du når alle, er undertekster et godt virkemiddel. Det gjør det enkelt å følge informasjonen som deles i videoen din og unngår misforståelser. Flere har glede av å delta i delingen av det du har laget, uansett formål. Enkelte er faktisk helt nødt til å ha dem.
Norske undertekster gjør at man kan vise engelske filmer, og engelske undertekster gjør at man kan vise norske filmer til et internasjonalt, flerspråklig publikum. Samtidig vil undertekster på samme språk som selve filmen gjøre det enklere å følge dialog og handling.
Man kan ha flere spor for undertekster hvis man skal vise frem film fra et seminar i ettertid, hvis lyden er dårlig eller bare for å sørge for at alle kan forstå og få med seg det som skjer. Personer med hørselsnedsettelser vil i mange tilfeller være helt avhengige av å ha undertekster.
De aller fleste enheter kan spille av videofiler og anvende SRT-filer, som er formatet undertekster blir levert i. Dette er et standardisert format som direkte kan bli brukt for visning av undertekster, tar liten plass på enheten din og kan lastes opp på alle de største mediekanalene for video.
Din Undertekst kan hjelpe deg!
Vi I Din Undertekst kan levere høykvalitets undertekster til alle slags prosjekter, inkludert eventfilmer. Det være seg som hjelpemiddel i selve presentasjonen eller som en «after movie» for å vise frem eventen i ettertid. Undertekst spor er enkle å bruke, og kan brukes på mange plattformer.
Undertekster lagd for personer med hørselsnedsettelser er veldig vanlige. Du har nok kommet over dem selv, da gjerne markert med [CC]. Disse undertekstene inneholder litt mer informasjon, informasjon man ellers hadde fått fra lyder og prat i filmen.
Gode SRT-filer tar lang tid å skrive, og arbeidet er erfarings preget. Man lærer seg tips og triks og blir vant til metoder å arbeide, men det tar mye tid og kan være vanskelig for uerfarne aktører. God hjelp finnes, og er lett tilgjengelig, og vi kan hjelpe med alle slags prosjekter, på forskjellige nivåer.
Vi kan levere undertekster til full-lengde videoer, og til kortere snutter, og kan levere flere spor alt etter behov. Norsk eller engelsk og med eller uten forbehold for hørselsnedsettelser. Disse sporene kan alle brukes og velges mellom i en sporvelger i de største appene og nettstedene for video.