Hva koster Adobe Premiere redigeringsprogram?

Enten videoredigering er en viktig del av din karriere eller «bare» en hobby, så er tilgang til et godt redigeringsprogram viktig. Og det vil du få i Adobe Premiere! Men hva koster egentlig dette programmet?

Adobe Premiere er et videoredigeringsprogram som kan kjøpes både som del av en større Adobe-pakke og separat som kun Adobe Premiere. Adobe tilbyr med andre ord programpakker som er svært enkle å tilpasse.

Denne artikkelen vil passe for deg som klør etter å få svar på følgende spørsmål: Hva koster Adobe Premiere redigeringsprogram?

Funksjoner i Adobe Premiere redigeringsprogram

Adobe Premiere eller Adobe Premiere Pro?

Når det gjelder Adobes videoredigeringsprogram er det ikke uvanlig at man hører begreper som Adobe Premiere og Adobe Premiere Pro. Dette er noe som fort kan føre til litt forvirring. For hvilken versjon av Adobe Premiere er egentlig den beste?

Enten du har hørt om Adobe Premiere eller Adobe Premiere Pro, viser begge disse navnene til det samme redigeringsprogrammet. Det er altså kun ett videoredigeringsprogram som inngår i Adobe-pakken, og det er Adobe Premiere Pro som før gikk under navnet Adobe Premiere.

Adobe Premiere Pro er etterkommeren til Adobe Premiere. Den første versjonen av Adobe Premiere Pro ble lansert i 2003, og en god stund kunne man bruke begge disse programvarene. Men nå er det altså Adobe Premiere Pro som er hovedprogrammet til Adobe innen videoredigering.

Lag film med Adobe Premiere redigeringsprogram

Adobe lar deg prøve programmet kostnadsfritt

Et profesjonelt program som Adobe Premiere Pro er selvsagt ikke gratis. Vi kan imidlertid garantere deg at det vil være verdt å investere i dette programmet. Test gjerne ut programmet gratis og oppdag de forskjellige funkjsonene som tilbys.

Adobe lar nemlig alle nye kunder teste ut Adobe Premiere Pro (eller hele Adobe-pakken) helt kostnadsfritt i 7 dager. Etter disse 7 dagene kan du gjøre deg opp en mening om dette er det rette redigeringsprogrammet for deg, eller om du skal lete videre.

Men om du føler at Adobe Premiere Pro er det rette redigeringsprogrammet for deg, så kan du uansett få tilgang til å bruke det gratis en kortere periode.

Filmproduksjon med Adobe Premiere redigeringsprogram

Deretter kan du bestemme deg for hvilken plan du ønsker

Etter å ha prøvd Adobe Premiere Pro i 7 dager, så står du fritt til å velge hvilken plan du ønsker å bruke. Du kan få tilgang til Adobe Premiere Pro både som en del av en større plan eller applikasjonsbasert.

Applikasjonsbasert vil si at du kun betaler for det ene programmet. Dette er et greit valg dersom du ikke har behov for alle funksjonene.

Adobe Premiere redigeringsprogram via app

Creative Cloud

Om du har behov for både Adobe Premiere Pro og flere andre av Adobe sine programmer, kan du få dette ved å abonnere på Adobe sin Creative Cloud-plan.

Creative Cloud er en plan som inkluderer alle Adobe-programmene som eksisterer per dags dato. Det er totalt 20 programmer, og disse kan brukes til ulike typer redigering. Mens Adobe Premiere Pro brukes til å videoredigering, kan Adobe Photoshop og Adobe Audition brukes til redigering av bilde og lyd.

Adobe har delt Creative Cloud-planen inn i tre forskjellige alternativer. Du kan få tilgang til Creative Cloud som både privatperson, bedrift og student.

Adobe Premiere redigeringsprogram på PC

Creative Cloud for privatpersoner

I Creative Cloud-planen for privatpersoner inngår alle de 20 Adobe-programmene, samt at du får muligheten til å velge mellom tre forskjellige betalingsalternativer.

Som privatperson får du muligheten til å abonnere på Creative Cloud i en måned, eller å forplikte deg til ett år med det samme (med månedsbasert betaling). Eventuelt kan du betale alt i én betaling:

  • Månedsabonnement: 885 kroner (inkl. moms)
  • Årsabonnement med månedsbasert betaling: 590 kroner (inkl. moms)
  • Betale hele årsabonnementet i én betaling: 7 044,60 kroner (inkl. moms)

Om du er privatperson, så vil åpenbart det å forplikte seg til ett år være det billigste. Men selv om månedsabonnementet ikke er det billigste alternativet, så gir det deg friheten til å kunne avbryte abonnementet når du vil. Og dette er tross alt praktisk om du trenger programmene kun i en periode.

Adobe Premiere redigeringsprogram

Creative Cloud for bedrifter

Det finnes også en Creative Cloud-plan for bedrifter. Dette er en plan som inkluderer de 20 Adobe-programmene, samt tilleggsfunksjoner som er eksklusive for denne planen.

Bedriftene som benytter seg av denne planen, vil også få tilgang til Adobe-programmene i et helt år. Også denne planen inkluderer flere valgmuligheter:

  • Månedsabonnement: 661 kroner (ekskl. moms)
  • Betale hele summen på en gang: 7 892,34 kroner (ekskl. moms)
Filmredigering med Adobe Premiere

Creative Cloud for studenter

For mange sørger studenttilværelsen for en midlertidig pause i utviklingen av redigeringsferdigheter, særlig om det ikke er plass i budsjettet til Creative Cloud. Men Adobe ønsker ikke at det skal være slik at alle studenter er nødt til å gi avkall på dette.

Derfor har leverandøren utviklet et eget tilbud for studenter, som de kaller for «utdanningskunder». Kundene som faller under denne kategorien vil få Creative Cloud til en rabattert pris, noe som kan føre til at flere kan få lurt det inn i studentbudsjettet likevel.

Som student kan du få tilgang til Creative Cloud i ett år på denne måten:

  • Månedsabonnement: 191,25 kroner (inkl. moms)
  • Betale hele summen med det samme: 2 283,53 (inkl. moms)

Disse prisene tilsvarer en rabatt på hele 65 %, noe som er helt fantastisk for studenter sin del.

Filmredigering med Adobe Premiere

Kun Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro er også tilgjengelig i en applikasjonsbasert versjon. Denne muligheten vil være en fordel, særlig om du ikke har behov for noen andre programmer enn Adobes redigeringsprogram.

Også her skilles det mellom privatpersoner og bedrifter. La oss se nærmere på hva tjenestene koster!

Mann arbeider med Adobe Premiere Pro på PC

For privatpersoner

Om du som privatperson kun trenger Adobe Premiere Pro, så kan du få tilgang til programmet for bare 236,25 kroner i måneden.

Om du velger å kjøpe Adobe Premiere Pro applikasjonsbasert, så vil du likevel få noen tilleggsfunksjoner. Her vil du nemlig få Adobe Fonts, Premiere Rush og 100 GB skybasert lagringsplass med på kjøpet!

Videoredigering med Adobe Premiere redigeringsprogram

For bedrifter

Om bedriften din kun har behov for Adobe Premiere Pro, så er heller ikke dette noe problem for Adobe. Bedrifter kan skaffe seg applikasjonsbasert tilgang til dette redigeringsprogrammet ved å betale 283 kroner i måneden. Men dette er per lisens, noe som er viktig å merke seg!

Også her er det mulig å betale alt i én betaling om bedriften ønsker det. Dette utgjør en totalpris på 3 396 kroner i året, noe som antageligvis er noe mange bedrifter foretrekker.

Filmproduksjon og redigering med Adobe Premiere

Motta hjelp med undertekst

Med Adobe Premiere kan du enkelt redigere video, slik at resultatet blir best mulig. Når filmen er klar er det tid for å legge inn undertekster, noe som kan være tidkrevende.

Din Undertekst kan gjøre denne jobben for deg. Vi leverer undertekst på engelsk eller norsk på kort tid, og lover høy kvalitet. Kontakt oss nå for mer informasjon!