Hvordan bli sponset på YouTube?

Hvordan bli sponset på YouTube slik at du kan tjene penger på videoene og kanalen din? Det å skape inntekt fra den populære videodelingsplattformen er fullt mulig, men du må vite hvordan du går frem.

Her forklarer vi deg fremgangsmåten, og deler samtidig noen gode tips!

Tre fans av en videokanal: Hvordan bli sponset på YouTube?

Slik får du sponsorer på YouTube

For å kunne bli sponset på YouTube må du først og fremst finne sponsorer som ønsker å samarbeide med deg. Skal du klare dette, bør du først og fremst har videoer av høy kvalitet og dele innhold på jevnlig basis.

Det vil absolutt regnes som et pluss i boken til potensielle sponsorer om videoene og kanalen din appellerer til deres målgruppe. Kontakt gjerne sponsorer som opererer i samme «bransje» som deg selv, enten kanalen din handler om sminke, gaming eller andre ting.

Noen ganger vil sponsorene ta kontakt med youtubere de kunne tenke seg å samarbeide med. Andre ganger må du aktivt lete etter og kontakte potensielle sponsorer på egen hånd.

Når du blir sponset kan dette innebære at du får gratis produkter mot at du viser dem frem eller omtaler dem i videoene dine. Det kan også bety at du får penger for å vise produktene, noe som gjerne er mulig når kanalen din har oppnådd en viss størrelse.

Forstørrelsesglass: Hvordan bli sponset på YouTube?

Affiliate-inntekter på YouTube

Husk at du også kan samarbeide med merkevarer i form av affiliate-partnerskap. Du kan da motta penger mot at du sender trafikk til merkevarens nettside. Dette kan være et alternativ til sponsing.

Det kan imidlertid være mer utfordrende å generere store inntekter gjennom affiliate-arbeid, noe som er greit å være obs på. Den kanskje største flaskehalsen er å få seerne dine til å klikke seg videre inn på lenker.

Fire samarbeidspartnere: Hvordan bli sponset på YouTube?

Bli med i YouTube sitt partnerprogram for annonseinntekter

Om du ønsker å sikre deg annonseinntekter fra videoene dine, må du først bli med i YouTube sitt partnerprogram. Kanalen din må imidlertid oppfylle visse krav om du skal kunne få innpass i denne «eksklusive klubben».

Som et minimumskrav må du ha 1 000 abonnenter, så vel som 4 000 timer eller mer i aktiv seertid. Det betyr at du sannsynligvis må legge ned en god del arbeid før du kan begynne å tjene annonseinntekter fra kanalen og videoene dine.

Når du er med i partnerprogrammet kan du koble YouTube-kontoen opp mot en Google AdSense-konto og tjene penger på annonser.

Dame som tjener penger: Hvordan bli sponset på YouTube?

Hvor mye tjener man på YouTube?

Hvor mye man kan klare å tjene på YouTube er selvfølgelig veldig individuelt. Noen tjener noen hundre eller tusen kroner, mens andre kan tjene flere millioner. Dette er helt avhengig av hvor stor påvirkningskraft kanalen og videoene dine har, samt antall abonnenter/views.

De største youtuberne har tjent seg rike på å dele videoer, og mange drømmer nok om å bli like store. Det er positivt å ha forbilder å strekke seg etter, men samtidig kan det være greit å huske på at du ikke nødvendigvis vil slå gjennom.

Det er mange som forsøker å slå gjennom på YouTube, og kun en brøkdel klarer det. Om du ikke skulle klare å få de store inntektene gjennom videodelingstjenesten, kan du i hvert fall vite at du har prøvd.

Sjekkliste: Hvordan bli sponset på YouTube?

Hvordan bli en god youtuber?

Den kanskje viktigste suksessfaktoren på YouTube, er gode og interessante videoer som fenger og engasjerer en stor målgruppe. Husk at jo flere du klarer å nå ut til på videodelingstjenesten, jo større blir de potensielle inntektene dine.

Skal du nå ut til mange, er det blant annet lurt å kunne kommunisere budskapet til mennesker også utenfor Norge. Om du lager videoene dine på norsk, kan undertekster på engelsk bidra til at du når ut til langt flere personer.

Undertekster byr også på en annen fordel – nemlig at personer (norskspråklige så vel som andre) kan forstå innholdet ditt selv om lyden på videoen er av. Dette kan øke graden av engasjement på kanalen din.

Skal du være en god youtuber er det også en fordel om du deler videoer jevnlig. Dersom du kun deler videoer en sjelden gang iblant, kan de som følger kanalen din bli mindre engasjerte.

 

  • Lag engasjerende videoinnhold
  • Husk undertekst slik at flere kan få glede av videoene
  • Del innhold jevnlig
Motta hjelp med undertekster: Hvordan bli sponset på YouTube?

Usikker på hvordan du lager undertekst?

Det å bli sponset på YouTube er en stor drøm for mange. Skal du generere inntekter på videoene du deler, trenger du først og fremst mange seere og abonnenter. Dette vil danne grunnlaget for både annonse- og sponsorinntekter.

Skal videoene dine bli populære på YouTube, kan engasjerende innhold, hyppig deling og undertekst være nøkkelen til suksess. Synes du det er tidkrevende eller vanskelig å lage undertekst? I så fall er ikke hjelpen langt unna.

Vi i Din Undertekst leverer undertekst til YouTube-videoer, og kan love både høy kvalitet og rask levering.

Kontakt oss i dag for norsk eller engelsk undertekst på 1, 2, 3!