Hvordan bruke video i markedsføring?

Markedsføring har nesten eksklusivt blitt en digital og nettbasert ting. Du finner fremdeles reklameplakater på bussholdeplasser, men det er ikke mye mer enn det igjen. TV har fremdeles reklamering, men i stor grad, skaper man effektive kampanjer i SoMe og andre steder på nett.

Internett åpner for en helt unik mulighet for deling av innhold, direkte til kanaler som brukerne allerede har profiler på, er innom daglig, og er åpne for inntrykk gjennom. De fleste nettsteder tillater annonsering og bruker da algoritmer for å gi deg det reklameinnholdet de tror du vil se.

Mange nettsteder og tjenester bruker de samme reklameringstjenestene, og man reklamerer ikke direkte gjennom kontakt med dem, men gjennom å sende inn sin annonse som en del av de annonsene dette reklameringshuset har å sende ut. Så kan nettsted får betalt av dem for å vise dem.

Det er mye som må tenkes gjennom når man skal starte med slik digital markedsføring, og det finnes god hjelp å få for å gi deg et løft, i møte med en evig forandrende digital verden, med ulike behov og målsettinger. Så se gjennom hva du vil bruke din tid og dine krefter på, og sats på det.

Mann jobber på laptop med dataanimasjon i film

Video i SoMe

I de fleste, store sosiale mediene, kan man laste opp video, likt som med tekst- og bildeinnhold. Ofte da i relativt korte klipp om gangen, men det avhenger av hvilken SoMe plattform man skal laste opp på. Man kan også laste opp, opp til flere undertekstspor sammen med videoene i mange av dem.

Når man lager en video, er det gjerne fordi man har mye på hjertet, eller vil vise frem noe, som gjør seg best på video. Man får tid til å si det man mener, og man kan vise gjenstander eller steder fra flere vinkler og over tid. Når man bruker SoMe, må det være spennende for å holde på interessen.

Du må klare å fange interessen til brukerne, som har uendelig med annet innhold de kan se på, hvis du ikke virker spennende nok, og du må holde på interessen, sånn at de ikke blar videre før du får kommet med budskapet ditt. Dette gjelder både for vanlige innlegg og for annonser.

Mange hopper over annonser med engang, og går videre hvis man ikke kan hoppe over reklameinnholdet. Så du må altså holde på oppmerksomheten deres og være minst like spennende som det innholdet de kan se hvis de blar videre. Slik kan video brukes godt i SoMe.

Robot som er laget gjennom dataanimasjon i film

TV-reklamer

TV-reklamer har eksistert veldig lenge og har funnet balansen mellom å være spennende nok til å holde på oppmerksomheten, samtidig som de sklir så godt inn i bakgrunnen at man ikke legger helt merke til at man ser på dem så lenge som man gjør. Disse reklamene vises i videoformat.

De reklamene som blir mest populære er ofte de som er morsomme, eller som setter noe på spissen. Hvis du klarer å vekke følelser, og skape latter og tårer, har du truffet helt riktig, med TV-reklamen din. Selv om de har eksistert lenge, er det derimot ikke like mange som ser på tradisjonell TV lenger.

Folk strømmer Tv-innholdet sitt og får underholdning fra andre steder, enten da andre former for redaksjonelt eller underholdende innhold, som serier, meningsdelinger, filmer og informerende videoer. De store aktørene for deling av slikt innhold er splittet på å vise reklameinnhold.

De store TV-leverandørene og kanalene tilbyr også egne strømmetjenester, hvor man kan se det innholdet som også vises på TV, på en mer brukervennlig måte, og på andre enheter, gjennom nettsteder eller apper. Disse har reklamer, mens de som bare har serier og filmer, har ofte ikke.

Fire personer samarbeider om dataanimasjon i film

YouTube-kanal for bedrift

YouTube er en av de virkelig store plattformene for deling av video, og er veldig fin for markedsføring. Med å ha en tilstedeværelse i dette digitale samfunnet, på vegne av en bedrift, vil du kunne bli oppdaget av mange flere, og kunne dele informasjon og innhold på en god, velkjent måte.

Alle bruker YouTube, og sammen med annonseinnhold som du har, vil denne plattformen være veldig kurant for å kunne legge ut lengre videoer, med mer innhold, gjerne for å spre informasjon om noe, eller for å være underholdende, som f.eks. ved å vise hvordan noe lages eller finne på et sprell.

Mange bruker disse typene plattformer for ren underholdning, men det er ulikheter på hva folk finner underholdende. Noen blir mer underholdt av å se morsomme klipp hvor noen tabber seg ut, mens andre synes det er mer underholdende å lære noe nytt, gjennom en gøyal fortelling.

Så hvis du lager en YouTube-kanal for din bedrift, må du selv bedømme om din bedrifts målgrupper helst vil ha informative og mer seriøst videoer, da for eksempel gjennomgang av bruk av produkter, eller om du vil lage mer gøyale videoer fra for eksempel teambuilding eller andre eventer.

Motta hjelp med undertekst og lær mer om dataanimasjon i film

Gode SRT-filer

Uansett hvilket formål man har med en video i markedsføring, lønner det seg med gode SRT-filer, som man kan laste opp sammen med videoene. Det gjør at det er lettere å få med seg alt som blir sagt, eller det som skjer i bakgrunnen, som kan være vanskelig å høre.

Noen sliter med nedsatt hørsel, mens andre har ødelagte høyttalere på mobilen sin eller er på et offentlig sted uten ørepropper, og kan ikke ha lyd på mobilen. Det er utallige grunner for at gode undertekster gir et løft til videoinnhold, og lar alle ta del i innholdet du deler.

De store sosiale mediene og tjenestene for opplasting av video, tillater også opplasting av SRT-filer, som er det formatet undertekster lagres i som standard. Man kan laste opp, opp til flere slike filer og få flere valgmuligheter for undertekster direkte i avspilleren for video på plattformen.

Det er tidkrevende arbeid å lage gode undertekster, og er veldig krevende om man er uerfaren med slikt arbeid. Vi i Din Undertekst kan hjelpe deg med å få skrevet de undertekstene du trenger, levert helt klare i SRT-format, slik at du kan få lastet opp dine videoer på best vis, enkelt og effektivt.