Hvordan få abonnenter på YouTube?

«Hvordan få abonnenter på YouTube?». Dette er et vanlig spørsmål blant mange som har opprettet eller planlegger å opprette sin egen YouTube-kanal. Uten nok seere kan det føles ganske meningsløst å skulle investere tid på kanalen sin.

Med relativt enkle grep kan du imidlertid sørge for at flere oppdager og subscriber på kanalen din. Med flere abonnenter på YouTube kan du få mer glede av å produsere innhold, og samtidig få mulighet til å faktisk tjene litt penger på kanalen din.

Jo flere abonnenter du har, jo mer kan du potensielt tjene. La oss se nærmere på  hvordan du skaffer deg flere abonnenter på YouTube på kort tid.

Hvordan få abonnenter på YouTube?

1. Lag innhold tilpasset målgruppen

Det kanskje viktigste på ta hensyn til, er at du bør lage innhold på YouTube-kanalen din som faktisk er interessant for målgruppen. Har du for eksempel en YouTube-kanal om gaming eller sminke, bør videoene dine tilpasses til personer med disse interessefeltene.

Før du lager videoer, bør du derfor tenke over hvem målgruppen din er. Hvor gamle er de, hva slags interesser har de, og hvor i verden holder de til?

Mann jobber med video – hvordan få abonnenter på YouTube?

2. Ikke ignorer videokvalitet

Det er ikke særlig morsomt å se på videoer med lav teknisk kvalitet. En video med dårlig oppløsning eller feil lyssetting, kan fort føre til at seere forsvinner like fort som de dukker opp.

Du trenger ikke nødvendigvis veldig dyrt utstyr for å kunne lage en god YouTube-kanal. Mange YouTube-ere filmer klippene dine med mobiltelefonen eller et webkamera, og dette kan fungere veldig bra.

Husk at du ofte kan endre oppløsningen på videoene du lager i mobilens innstillinger. Det samme gjelder dersom du lager videoer med en Mac eller PC. Det er også viktig med godt lys. Dagslys eller studiolys er ofte å foretrekke.

Skal du lage en sminkevideo, bør du ikke sitte med et vindu eller andre sterke lyskilder bak deg. Dette vil ofte føre til at du blir mørklagt og lite synlig, mens bakgrunnen blir veldig lys.

Hvordan få abonnenter på YouTube med undertekst?

3. Nå ut til flere med undertekst

Hvordan få abonnenter på YouTube fra hele verden? Du kan potensielt få mange flere abonnenter dersom du ikke begrenser deg til en norsk målgruppe. Samtidig er det ofte enklere å snakke på norsk i videoene, dersom dette er morsmålet ditt.

Dette kan enkelt løses med undertekst. Da kan du snakke på norsk, og ha undertekst på engelsk. Da kan plutselig mennesker fra store deler av verden nyte innholdet ditt, selv om de snakker et annet språk.

Det kan også være en fordel med undertekster på norsk. Da kan folk se på videoene dine med lyden avslått, og fortsatt få med seg innholdet. Du kan dessuten nå ut til seere med nedsatt hørsel, noe som er en klar fordel.

Hvordan få abonnenter på YouTube?

4. Del innhold jevnlig

Skal du få mange abonnenter på YouTube, bør du også poste videoer jevnlig. Det holder ikke nødvendigvis å bare dele en video en gang iblant. Poster du videoer veldig sjeldent, risikerer du at kanalen din blir «glemt».

Hvor ofte bør du dele innhold på YouTube? Dette kan variere basert på hva slags YouTube-kanal du driver. Mange poster eller streamer daglig, mens andre begrenser seg til å dele videoer én gang i uken eller sjeldnere.

Det viktigste er at du er konsis, og forsøker å dele innhold forholdsvis jevnlig. Lag gjerne en publiseringsplan, slik at du har en viss idé og hva som skal deles til hvilken tid.

Hvordan få abonnenter på YouTube? Mann jobber med saken på et nettbrett

5. Ha relevante og gode titler som dukker opp i YouTube-søk

Husk at YouTube er en slags søkemotor på lik linje med Google. De fleste klikk på YouTube-videoer kommer fra søk i Google eller direkte i YouTube. Søkemotorene forsøker å vise treff som er mest mulig relevante for søkeordene man søker på.

Så, hvordan få abonnementer på YouTube gjennom valg av titler? Forsøk å tenke over hva målgruppen din søker på. Har du for eksempel tutorial-videoer som forklarer hvordan man gjør noe, bør tittelen gjenspeile dette.

Titler som ofte gir mange klikk starter typisk med «Hvordan…», «10 tips…» eller lignende. Har du for eksempel en tech-kanal, kan du ha videoer av typen «Hvordan bytte skjerm på iPhone selv?», eller lignende.

Hvordan få abonnenter på YouTube?

6. Del YouTube-videoene på sosiale medier

Når du har laget videoinnhold du er fornøyd med, gjelder det å sørge for at flest mulig får sett videoene dine. Det kan ofte hjelpe å dele link til videoene på Facebook eller i andre sosiale medier.

Mange av dine venner eller bekjente kan da bli nysgjerrige på klippene dine, og du skal ikke se bort fra at du kan få noen nye subscribers.

Mann speider etter samarbeidspartnere – hvordan få abonnenter på YouTube?

7. Samarbeid med influensere og andre YouTube-ere

Dersom du ønsker å nå ut til flere i målgruppen din, kan det være gull verdt med omtale fra andre influensere som allerede følges av målgruppen. Sjekk gjerne opp i mulighetene for å samarbeide med andre YouTube-ere som har mange følgere.

Dersom YouTube-kanalen din er helt ny, er det kanskje vanskelig å få til noe samarbeid med de største YouTube-erne. Begynn i det små, og jobb deg heller oppover.

Avtale om hjelp med undertekst - hvordan få abonnenter på YouTube?

Motta hjelp med undertekst

Hvordan få abonnenter på YouTube? Det er mange tiltak du kan gjøre for å få flere følgere på kanalen din. Blant disse har vi nevnt både målgruppetilpasning, videokvalitet, det å dele videoer jevnlig og gjennomtenkte titler.

Vi har også snakket om viktigheten av undertekst. Enten videoen din er på norsk eller engelsk, kan du potensielt nå ut til mange flere om du har undertekst. Husk at du da også kan nå ut med innholdet ditt til de som har lyden avslått.

Din Undertekst jobber med undertekst til daglig, og hjelper deg gjerne med å lage undertekst til dine YouTube-videoer.

Kontakt oss i dag, og motta hjelp – raskt og effektivt!