Hvordan få bedre kvalitet på YouTube-videoer?

Hvordan få bedre kvalitet på YouTube-videoer? Det å ha en YouTube-kanal med flotte HD-videoer kan hjelpe deg med å tiltrekke flere abonnenter. Heldigvis finnes det gode tips for hvordan du oppnår bedre videokvalitet, både under og etter filming.

Det å lage en video av høy kvalitet trenger ikke å være vanskelig, siden de fleste av dagens smarttelefoner og videokameraer lar deg lage videoer i høy oppløsning. Fargegjengivelsen og andre faktorer er som regel også relativt bra på nyere kameraer.

Samtidig er det enkelte ting du selv kan gjøre for å sikre best mulig kvalitet på YouTube-videoer.

Sjekkliste: Hvordan få bedre kvalitet på YouTube-videoer?

Hvilke forhåndsregler kan sikre bedre kvalitet på YouTube-videoer?

Før du setter i gang med å filme, kan det være greit å planlegge og tilrettelegge for at filmen skal bli best mulig.

Det kan for eksempel være gunstig å tenke over hvor filminnspillingen skjer, og hvordan den utføres. La oss se nærmere på de viktigste elementene!

Tre personer som leser om hvordan man kan få bedre kvalitet på YouTube-videoer

1. Gode lysforhold

Noe av det første du bør forsikre deg om før du begynner å filme, er at lysforholdene er gode nok. Godt lys er alfa og omega for et godt resultat. Filmer du i mørket, er det ikke uvanlig at kvaliteten reduseres og at videoen blir mer kornete.

Det beste film- og foto-lyset sies å være lettskyet vær midt på dagen. Filmer du sent på ettermiddagen eller om kvelden, blir lyset mer blålig og kaldt. Om du filmer innendørs, bør du skaffe deg gode lamper med god lysstyrke.

Fire personer som jobber med å få bedre kvalitet på YouTube-videoer

2. Godt kamera

Hvordan få bedre kvalitet på YouTube-videoer, foruten å ta hensyn til lysforholdene? Det er også viktig å ha et godt kamera. For hver generasjon av nye mobiltelefoner som kommer på markedet, er kameraet mer imponerende og effektivt.

Men selv om mobilen din er et par år gammel, er sjansen fortsatt god for at du kan filme videoer av høy kvalitet. Det kan likevel være greit å tenke over disse faktorene når du skal vurdere om kameraet faktisk er godt nok:

 

  • Fargegjengivelse
  • Lydkvalitet
  • Lysfølsomhet
  • Skarphet
  • Zoom
Bruksanvisning for kamera: Hvordan få bedre kvalitet på YouTube-videoer?

3. Riktige kamerainnstillinger

Du kan ha et knallgodt kamera, men fortsatt enda opp med videoer av lav kvalitet. Det er nemlig viktig å filme med de riktige kamerainnstillingene på kameraet sitt. Dette gjelder særlig når du filmer med et dedikert videokamera. Her finnes det mange muligheter.

Filmer du med en nyere iPhone, kan du for eksempel endre kamerainnstillingene for videoinnspilling med tanke på følgende:

 

  • Bilder per sekund
  • Oppløsning
  • Stereolyd
  • HDR-kvalitet
  • Og mye mer!
Mann snakker om hvordan man kan få bedre kvalitet på YouTube-videoer

4. Ikke glem lyden

Hvordan få bedre kvalitet på YouTube-videoer når det kommer til lyd? Lyden er viktig for den totale opplevelsen når man ser på film. For å sikre god lyd på videoen din, er både omgivelser og teknisk utstyr avgjørende.

Noen ganger kan det være nyttig med eksterne mikrofoner, mens andre ganger er det tilstrekkelig med de innebygde mikrofonene på kameraet.

Det kan også være lurt å spille inn videoen i et område uten mye støy og bråk. Snakk tydelig, og bruk gjerne et støyfilter.

PC for redigering av video: Hvordan få bedre kvalitet på YouTube-videoer?

Bedre kvalitet på YouTube-videoer med etterbehandling

Når du er ferdig å spille inn videoen din, har den kanskje ikke like god kvalitet som hva du hadde håpet på. Men det finnes heldigvis gode muligheter for å forbedre filmens kvalitet gjennom redigering og etterbehandling.

I videoredigeringsprogrammer kan du for eksempel justere lysstyrke, kontraster og lignende. Du kan også legge på lydeffekter og lignende, noe som kan bidra til å løfte videoens kvalitet.

Mann legger på undertekster: Hvordan få bedre kvalitet på YouTube-videoer?

Legg på undertekst om lyden er dårlig

Dersom det viser seg at videoen du har spilt inn har lav lydkvalitet, kan det være greit å legge på undertekst. Dette gjør at de som ser på videoen kan tolke og forstå innholdet selv om lyden er skurrete eller dårlig. 

Undertekster på YouTube kan være nyttig til og med når lydkvaliteten er god. Husk at du kan nå ut til mennesker som snakker andre språk, pluss at de som ser på videoen med lyden av kan få med seg det som blir sagt.

Forstørrelsesglass ser nærmere på undertekst: Hvordan få bedre kvalitet på YouTube-videoer?

Hva gjør man ved lav videokvalitet etter opplastning på YouTube?

Når du først laster opp en video på YouTube, er det ikke uvanlig at den vises som en video med lav kvalitet. Grunnen til at det er slik, er at opplastningen går langt raskere. Så snart opplastningen er ferdig utført, kan man strømme den i lav kvalitet på de fleste enheter.

Dersom du ønsker høy kvalitet på YouTube-videoen din, må du ifølge Google (som eier YouTube) påregne lengre opplastningstid. Det betyr at videoer i 1080p eller 4K er mer tidkrevende å laste opp.

Før videoen er ferdig opplastet, kan det se ut som at den kun finnes i dårlig kvalitet. Men etter noen timer vil som regel kvaliteten bedres. Dersom du ikke ønsker at noen skal kunne se videoen i annet enn høy kvalitet, kan du velge å laste opp filmen som «ikke-oppført».

Avtale om hjelp med undertekst: Hvordan få bedre kvalitet på YouTube-videoer?

Få hjelp med undertekst til din YouTube-video

Hvordan få bedre kvalitet på YouTube-videoer? Det finnes mange tips du kan ta i bruk. Først og fremst bør du sikre at råmaterialet blir av høy kvalitet, ved å bruke et godt kamera og filme i støyfrie omgivelser. Du kan også bedre kvaliteten i etterkant.

Dersom du har en video med dårlig lydkvalitet, kan undertekster potensielt være løsningen. Da kan folk tolke det som blir sagt (og andre lyder) som er vanskelige å høre. Undertekstene kan også gjøre at du når ut til et større publikum, på tvers av språk og land.

Ønsker du å bestille undertekst til din YouTube-video? Da kan du kontakte oss i Din Undertekst. Vi har lang erfaring med undertekst til både små og store videoprosjekter, og kan gi deg rask og pålitelig hjelp.

Motta undertekst på 1-2-3!