Hvordan få mange treff på YouTube?

Mange ønsker å få mange treff på YouTube, men er usikker på hvordan de skal gå frem. Skal du få mange views på videoene dine, er det blant annet viktig å produsere interessant innhold som når ut til målgruppen din.

Her skal vi dele noen tips for hvordan du kan få flere treff på YouTube-videoene dine!

Mann som jobber med film: Hvordan få mange treff på YouTube?

Skal du ha inntekt fra YouTube er som regel mange views nødvendig

Du kan søke om å bli med i YouTube sitt partnerprogram når du har en egen kanal. Dersom søknaden blir godkjent, kan du potensielt tjene penger på videoene dine enten det er gjennom annonser, Super Stickers, kanalmedlemskap eller varehylle-inntekter.

Her er det viktig å merke seg at du kan oppnå større inntekter jo flere treff du har på YouTube-kanalen din. Annonsører er nemlig villige til å betale mer når annonsene blir vist til flere mennesker.

Mann ser etter svar: Hvordan få mange treff på YouTube?

Slik kan du få flere treff på YouTube

Det finnes ikke et klart fasitsvar på hva som skal til for å få mange treff på YouTube. Noen ganger er det snakk om flaks. Enkelte opplever at videoer går viralt, noe som kan gi store inntekter. Men dette gjelder kun de færreste.

Vanligvis kreves det en del innsats for å «slå gjennom» på YouTube. La oss se nærmere på hvordan du kan gå frem!

Mann som jobber med filmen sin på PC: Hvordan få mange treff på YouTube?

1. Lag innhold av god kvalitet som er skreddersydd for målgruppen

Det aller første du bør tenke over, er hva slags innhold du ønsker å lage og hvem du ønsker å nå ut til. Ved å kjenne målgruppen din, blir det også enklere for deg å vite hva slags innhold du bør produsere.

La deg gjerne inspirere av lignende kanaler, og se hva slags innhold de største youtuberne i kategorien deler.

Når du lager videoinnhold er det også viktig å sørge for at videoene blir av høy kvalitet. Høy oppløsning, god belysning og en ryddig bakgrunn er et godt utgangspunkt. Det kan også være greit å unngå innspilling i rom eller områder med mye bakgrunnsstøy.

Har du tidligere delt videoer av dårlig kvalitet? Da kan du kanskje vurdere å slette disse. Sletting av videoer på YouTube er nokså enkelt!

Sjekkliste: Slik får du mange treff på YouTube

2. Markedsfør kanalen og videoene dine

Selv om du har laget innhold av topp kvalitet, kan du ikke regne med at du får mange følgere over natten. Foreløpig vet «ingen» at kanalen og videoene dine eksisterer.

Ved å markedsføre videoene og kanalen din kan du sørge for at flere får nyss om den. Oppfordre gjerne folk til å like videoene og kanalen din, slik at kanalen blir størst mulig. Del også videoer i sosiale medier og lignende.

Når ballen først begynner å rulle, er veien til mange følgere ofte kort. Videoer med mange views dukker gjerne opp som «anbefalt» på YouTube. Har du først fått mange seere, begynner ting ofte å gå mer av seg selv.

Mann presenterer tekst: Hvordan få mange treff på YouTube?

3. Ha undertekst på videoene

Mange norske youtubere lager innhold på norsk, noe som kan være vel og bra. Husk imidlertid på at du da begrenser deg til norske seere. Om du prater på norsk i videoen, kan det derfor være en fordel med engelsk undertekst.

Med undertekst kan YouTube-videoene dine nå ut til langt flere mennesker på tvers av landegrenser. Det kan også være praktisk med norsk undertekst, slik at folk kan se på og få glede av filmene dine selv når lyden er avslått.

Samarbeid med andre: Hvordan få mange treff på YouTube?

4. Samarbeid med andre youtubere

En annen effektiv måte å oppnå mange treff på YouTube, er å få omtale av andre youtubere. Finn gjerne en YouTube-kanal som er på størrelse med din egen, og spør om dere skal gi hverandre litt omtale.

Dette kan gagne begge parter, da dere begge sannsynligvis har en del følgere den andre ikke har. Disse følgerne kan da bli obs på den andres kanal, og begynne å følge den. Det er en fordel om du samarbeider med youtubere i samme kategori som deg selv.

Har du for eksempel en YouTube-kanal om sminke, kan det være lurt å samarbeide med andre youtubere som har kanaler om samme tema.

Mann ser på nettbrett: Hvordan få mange treff på YouTube?

5. Ikke glem YouTube-SEO

Søkemotoroptimalisering eller SEO er også en viktig del av markedsføringsstrategien til store youtubere. Kort fortalt handler SEO om å drive mest mulig organisk trafikk til YouTube-videoene dine.

SEO på YouTube kan blant annet oppnås ved å bruke populære søkeord i videotittelen. Inkluder søkeord, men pass samtidig på at tittelen fremstår som naturlig slik at folk vil klikke på den. Du kan også inkludere søkeord i filnavn, videobeskrivelse og undertekst.

Husk på at YouTube også rangerer videoer etter hvilke søkeord som brukes i undertekstene. Dette betyr at du også bør si ordene i videoen, siden du mest sannsynlig vil ha undertekster av det som blir sagt i klippet.

Når det kommer til SEO vil også lengden på videoen være relevant. Videoen bør for eksempel være lengre enn 30 sekunder. Ellers kan vi nevne at YouTube også vil fremheve videoer med mange likes og kommentarer, så be gjerne seerne om litt hjelp.

Forstørrelsesglass: Hvordan få mange treff på YouTube?

Hvor lang tid tar det å få mange treff på YouTube?

Det å få mange treff på YouTube er ikke noe du kan regne med å klare over natten, med mindre du er veldig heldig. Det ligger vanligvis mye arbeid bak en populær YouTube-kanal, og noen ganger har youtubere brukt mange år på å bli store.

Det er imidlertid store individuelle forskjeller. Noen oppnår popularitet raskt, mens andre opplever at kanalen aldri blir noen særlig stor suksess. Det er mange ting som skal klaffe for at man får mange fans på den populære videodelingsplattformen.

Få hjelp med undertekst: Hvordan få mange treff på YouTube?

Motta hjelp med undertekst til YouTube-videoene dine

For å få mange treff på YouTube bør du blant annet lage videoer av god kvalitet, markedsføre kanalen effektivt og ha undertekster på videoene dine. Sistnevnte kan være tidkrevende, og ikke alle er sikre på hvordan de går frem.

Dersom du har videoer som skulle hatt norsk eller engelsk undertekst, kan Din Undertekst hjelpe deg. Vi leverer kvalitetsundertekster raskt og effektivt, og sørger for at videoene dine kan nå ut til så mange som mulig.

Kontakt oss i dag for hjelp!