Hvordan få norsk tekst på YouTube?

Det å ha norsk tekst på YouTube er praktisk, siden du kan nå ut til mange flere seere. Undertekst på videoene dine kan skaffes på flere ulike måter, og hvilken metode som passer best avhenger blant annet av dine krav til kvalitet.

Her ser vi nærmere på hvordan du kan få norsk tekst på YouTube!

Forstørrelsesglass: Hvordan få norsk tekst på YouTube?

Først og fremst: Hvorfor bør du ha YouTube-teksting?

Teksting på YouTube er veldig kjekt å ha, siden det er mulig å kommunisere innholdet i videoen til seere som snakker et annet språk enn videoens originalspråk. Underteksten kan med andre ord oversette dialog og øvrige stemmer i filmen på en effektiv måte.

Det kan imidlertid også være smart å ha norsk tekst på YouTube. Selv om norske seere kanskje forstår det som blir sagt, er det ingen selvfølge at alle har lyden på. Med undertekster kan man nyte filmen til og med mens lyden er avslått.

Husk også på at norsk tekst på YouTube (eller engelsk for den saks skyld) gjør at også døve og tunghørte kan få glede av filmene dine. Har man redusert hørsel, er man i stor grad avhengig av teksting for å kunne tolke det som blir sagt.

Med tekst på YouTube kan du kort og godt få mange flere seere, noe som også er gunstig om du ønsker å tjene penger på videoene dine.

 

Dialog-bobler: Hvordan få norsk tekst på YouTube?

Kan man få automatisk teksting av video på YouTube?

Ja, det er mulig å få automatisk undertekst på YouTube, men husk på at kvaliteten ikke nødvendigvis blir spesielt bra. YouTube bruker teknologi som baserer seg på maskinlæring og algoritmer, og talegjenkjenningen gir ikke alltid like presise resultater.

Automatisk teksting kan likevel være praktisk – for eksempel når du har direktesendinger. Husk likevel på at det ikke er mulig å få norsk tekst på YouTube med direkteteksting, da det foreløpig kun er engelsk som tilbys.

Når det kommer til automatisk teksting av vanlige (ikke-direktesendte) videoer på YouTube, tilbys heller ikke norsk tekst. For øyeblikket kan man velge mellom engelsk, tysk, nederlandsk, japansk, italiensk og et par andre språk.

Dersom du ønsker norsk tekst på YouTube, må du belage deg på å lage undertekstene manuelt.

Tre personer ser på morsomme videoer: Hvordan få norsk tekst på YouTube?

Hvordan lage norsk tekst på YouTube-videoer?

Det er mulig å lage norsk tekst på YouTube, og det finnes da ulike fremgangsmåter. Du kan skrive underteksten inn direkte i YouTube Studio, eller laste opp en fil med undertekster som legges til i videoen.

Skal du skrive undertekstene selv, er det viktig å sørge for at timingen blir korrekt og at transkripsjonen av innholdet er riktig. Mange synes at det er tidkrevende å lage undertekster, men dette er altså nødvendig så lenge du skal ha norsk undertekst.

Det er også mulig å få hjelp av en tredjepart som lager undertekstene for deg. Du kan da få tilsendt en SRT-fil eller lignende (YouTube støtter .SRT, .SBV, .SUB, .MPSUB, .LRC og .CAP), og enkelt laste denne opp i YouTube Studio.

Uansett hvilken fremgangsmåte du velger, går du innledningsvis frem slik for å opprette teksting i YouTube:

 

  1. Logg deg inn på YouTube Studio
  2. Gå til «Undertekster» i sidemenyen
  3. Velg video
  4. Trykk på «Legg til et språk»
  5. Velg «Legg til» i kategorien «Undertekster»
Folk med ulike språk kommuniserer: Hvordan få norsk tekst på YouTube?

Hvordan tekste en video manuelt?

Når man skal ha undertekster på videoene sine, anbefaler YouTube at man velger manuell teksting. Dette gir det beste resultatet. Når det kommer til norsk tekst på YouTube, er dette også den eneste løsningen. Så, hvordan lager du egentlig undertekst?

Undertekster lages som regel ved at man tar i bruk et eget program. Det finnes en rekke programmer som kan tas i bruk, og her kan du laste opp den aktuelle videoen. Deretter må du lytte gjennom videoen, og skrive ned det som blir sagt.

Samtidig er det nødvendig å sikre god timing på teksten, slik at den samsvarer best mulig med stemmene i klippet. Det er også aktuelt å endre plasseringen av underteksten, dersom den kommer i veien for noe relevant i videoen.

Det å lage norsk tekst på YouTube er noe du også kan gjøre direkte i videodelingstjenesten. Du velger da «Skriv inn manuelt». Se deretter gjennom videoen og skriv inn teksten underveis. Eventuelt kan du la noen andre lage undertekstene for deg.

Person med kappe: Hvordan få norsk tekst på YouTube?

Hva koster undertekst til YouTube?

Dersom du skal ha hjelp til å lage norsk tekst til YouTube, vil som regel prisen avgjøres av videoens lengde.

Prisen på underteksten kan også variere basert på hva slags undertekst du trenger. Norsk undertekst kan være verbatim, og inkluderer da alt som blir sagt. Det vanligste er imidlertid å velge en forenklet versjon av det som sies muntlig, noe som også er billigere.

Skal du ha engelske undertekster, kan du også regne med at dette koster litt mer enn norsk tekst.

Få hjelp til å lage norsk tekst på YouTube

Motta hjelp med norsk tekst til YouTube

Hvordan lage norsk tekst på YouTube? Siden automatisk teksting ikke er tilgjengelig på norsk, må du lage undertekstene dine manuelt. Dette er noe du kan gjøre selv, men dersom du synes prosessen er tungvint eller tidkrevende kan du også få hjelp.

Din Undertekst har lang erfaring med norsk teksting av videoer som skal deles på YouTube og andre plattformer. Vi kan blant annet levere fiks ferdige .SRT-filer med teksting av høy kvalitet. All undertekst lages manuelt for å sikre et best mulig resultat.

Kontakt oss nå for hjelp med engelsk eller norsk teksting!