Hvordan få views på YouTube?

YouTube er den desidert største plattformen for opplasting av video. Det lastes opp utallige videoer hver dag, med forskjellig formål, tilpasset forskjellige miljøer og følgerbaser. Alle disse videoene sorteres og rangeres for enkelt bruker og blir en del av den store algoritmen til YouTube.

Når du logger deg på YouTube med brukeren din forventer du en viss type innhold, og det får du også, basert på hvor aktivt du bruker den til å se på videoer. YouTube gir et utvalg av videoer som de mener er passende for din bruker, basert på det du har sett på og hva du besøker ofte.

For å få views i et slikt landskap, må man kjenne og spille på algoritmen som brukes for å anbefale brukerne videoer, og da også levere innhold av god kvalitet og som folk vil skjønne. Det er nemlig mye dette algoritmen går på. Litt som med SEO, har YouTube også parametere for kvalitet.

Mann jobber med videoredigering på kraftig PC

YouTube algoritmen

Med så mange videoer som blir sett hver dag på YouTube, er det ekstremt store muligheter for å samle inn, analysere og bruke data til å gi brukerne en bedre opplevelse. Dette gjør de gjennom å finne innhold som de tror du vil like, basert på disse dataene. De treffer veldig godt.

YouTube bruker data fra flere brukere som ser på mye av det samme, og krysser og kobler sammen forskjellige videoer, som videre vever et nett over hva du faktisk liker, og bruker du det godt nok, får du nesten kun videoer du faktisk er interessert i, men algoritmen er finurlig og kan manipuleres.

Mange bruker triks som slår gjennom i algoritmen, spesielt for brukere som ikke har så mye data enda, når motoren til YouTube må gjette i større grad. Ved å se hva som jevnt over er mest populært og blir plukket opp, kan man fastslå hva man bør gjøre for å lage en god video.

Det trenger ikke å være lureri heller. Algoritmen plukker opp på videoer som virker profesjonelle, ikke har upassende innhold, snakker om relevante temaer og generelt kan vises til et bredt publikum. Dette gjøres også for å sørge for at innholdet som blir brukt utenfor plattformen, også er trygt.

Folk som samarbeider om å øke antall views på YouTube

Hvordan teller YouTube views?

YouTube teller views på et par forskjellige måter. Man kan enten få views ved at en bruker faktisk trykker på en av videoene selv, eller ved at videoen blir sett på i over 30 sekunder. Dette er grunnprinsippene, men man kan også få store deler views utenfor selve nettstedet, YouTube.

De aller største videoene på YouTube får helt umenneskelig høye seertall, og de virker nesten ikke helt virkelige. Noe som de heller ikke er. Iallfall ikke alle av dem. De er der og de er helt gyldige, men de kommer ikke fra direkte visning av videoer. De kommer fra reklamering og innebygde videoer.

Ved å bruke en YouTube avspiller på et annet nettsted, enten for å vise frem nyheter eller promotere en ny sang, får man også views, selv om videoen bare spilles av som en reklame. YouTube blir styrt av Google og blir i stor grad brukt mange steder hvor Google annonserer.

Motta undertekst på 1, 2, 3, og lær mer om kraftige PC-er til videoredigering

Undertekster som verktøy

For å sørge for høy kvalitet og at alle sjekkboksene for valgmuligheter osv. er huket av, kan man for eksempel ta i bruk skikkelige undertekster. Undertekster kan genereres automatisk av YouTube, og det fungerer helt okay, men teknologien har enda ikke kommet langt nok til å være god nok.

Man kan laste opp en eller flere ferdigskrevne, ordentlige, profesjonelle undertekster, i SRT-format sammen med en YouTube video, og dermed kunne gi seerne muligheten å velge forskjellige spor, for eksempel for å kunne ha undertekster på flere språk, eller med forbehold for hørselshemninger.

Dette vil være med på å gi videoene dine et løft, og er en relativt enkel sak å ordne, i forhold til hvor mye mer profesjonelle man opptrer som, og i hvor stor delingsglede man kan ha av å laste opp videoer. Flere kan ha glede av det du har laget, og trykker gjerne på din profil igjen senere.

Tror du at undertekster vil gi deg flere views på YouTube? Ta kontakt med Din Undertekst i dag, og så fikser vi det!