Hvordan klipper man i Movie Maker?
Å klippe og redigere i Movie Maker er enkelt. Med enkle og standardiserte verktøy, er det enkelt å bruke programmet til enkle grep som å klippe. Du kan endre på rekkefølgen klippene spilles av i og opprette mindre klipp og flytte rundt på deler av dem. Man kan lage et veldig godt utgangspunkt.
Om du da skal redigere filen videre er den lettere å jobbe med og mer fleksibel ettersom den er kuttet opp. Man kan også lagre de individuelle klippene som egne videofiler.
Ved å bare klikke på tidslinjen der du vil klippe og benytte «split» funksjonen gjøres alt for deg og du oppretter et klipp.
Du kan gjøre dette så mange ganger du vil, og dermed velge både start og slutt på et klipp veldig enkelt. Du kan også legge til musikk eller bruke klippene i annen redigerings programvare.
Hvis du ikke skal redigere klippene er det bare å lagre dem direkte i Movie Maker der du vil ha dem.
Derfor bør du benytte Movie Maker
Movie maker er enkel programvare å benytte, og noe du bør prøve. Ettersom at programvaren er laget for å være enkel, kan alle få til å bruke den, og forstå mer av den. De funksjonene som man bare trenger at er enkle å utføre, er det i Movie Maker, uten å bli for kompliserte.
Movie Maker er et program mange kjenner til og det har mange fornøyde brukere. Filformatene man er vant til å bruke støttes og det er enkelt å lagre, enten lokalt eller i skyløsninger.
Man får da alt man ønsker ut av programmet og slipper å måtte lære seg vanskelige prosesser for samme resultat.
Selve programmet har et veldig behagelig og moderne grensesnitt i motsetning til andre slike programmer som gjerne har gamle, litt mer kompliserte funksjoner som ikke lar seg gjøre i minimalistiske, moderne grensesnitt. Dette gjør det også enklere å bruke, og gjør det gjenkjennelig.
Slik laster du ned Movie Maker til Windows
Movie Maker ligger tilgjengelig til Windows i Microsoft butikken. Du kan laste det ned direkte derfra som en app til din Windows PC.
Du kan enten benytte appen for butikken eller besøker den via nettleseren din. Programmer blir da lastet ned og enkelt installert på vanlig vis.
Appen er gratis og har veldig mange brukere. Du vil finne den som «Movie Maker 10» I butikken og trykker på «hent» knappen for å starte prosessen.
Det eneste kravet er egentlig å ha Windows 10, ettersom det ikke er et krevende program, som bruker software allerede innstallert på PC-en.
Når du har innstallert appen vil du finne et ikon på oppgavelinjen din, eller i start menyen avhengig av valgene dine i innstallasjonen.
Du kan nå bruke Movie Maker til å klippe, redigere og dele bilder og video. Det enkle brukergrensesnittet gjør det enkelt å komme i gang med. Alle kan få det til.
Movie Maker tilbyr nyttige funksjoner
Movie Maker tilbyr nyttige funksjoner som å klippe og flytte på både video, bilder og lyd. Du kan også legge på undertekster til film gjennom enkle verktøy.
Dette er bare noen av funksjonene Movie Maker tilbyr. Undertekster er veldig nyttig, og man finner sjeldent funksjoner for det i gratis apper.
Når man har redigert ferdig, er det ting som undertekster og deling som står for tur, og Movie Maker har et eget verktøy for disse undertekstene.
Du kan linje for linje skrive inn undertekster, med en enkel spill av og pause funksjon, med et par forskjellige valg for størrelse og fonter og slikt.
Å klippe film er ofte vanskelig i gratis redigeringsprogrammer, det føles naturlig å klippe, dele opp og flytte på videoklipp, samtidig som man kan redigere lyden og synkroniseringen blir gjort i et enkelt brukergrensesnitt som alle kan forstå seg på etter kort tid. Enkel redigering, gjort pent.
Motta hjelp til undertekster
Undertekster til videoer eller filmer er en oppgave man kan trenge hjelp til. Det er tidkrevende og krever presisjon for å fungere bra.
Motta hjelp fra våre visuelle oversettere til å lage gode undertekster til ditt prosjekt. Enten for akademiske, jobbrelaterte eller sosiale formål.
Har du tatt deg vann over hodet, eller vil bare løfte kvaliteten av videoen din, og gi deg selv et bredere publikum er undertekster et fantastisk verktøy.
Det tar likevel lang tid å lage dem, ettersom man må være veldig presise. Erfaring preger kvaliteten og tiden som brukes på arbeidet.
Gode undertekster er med på å høyne forståelsen av videoen eller filmen du har laget.
Flere kan forstå eventuell prat, eller annen informasjon som er viktig for å skjønne hva som foregår. Det er god hjelp å få til et arbeid man helst skulle vært foruten.