Hvordan lage film til YouTube?

Hvordan lage film til YouTube? Dersom filmen din skal få flest mulig views, er det en fordel å tenke over både teknisk og innholdsmessig kvalitet. I tillegg bør du tenke over hvordan du kan nå ut til flest mulig med innholdet ditt, for eksempel med undertekst.

I denne guiden skal vi forklare deg hvordan du kan lage film til YouTube fra A til Å. Dette inkluderer for eksempel tips til bedre teknisk kvalitet, men også en forklaring om hvordan videoen publiseres i YouTube Studio.

Personer som engasjerer seg i videoer: Hvordan lage film til YouTube?

Tips til deg som skal lage film til YouTube

Hvordan lage film til YouTube som faktisk tiltrekker seere? Det aller første du bør ta hensyn til, er å finne ut hvem du lager film for.

Foruten en målgruppeanalyse, er det lurt å sørge for at man har nødvendig utstyr til å kunne produsere en film av høy kvalitet.

Mann holder plakat: Hvordan lage fil til YouTube?

Innhold tilpasset målgruppen

For å lage innhold som fenger og engasjerer målgruppen din, må du også vite nøyaktig hvem målgruppen er. Er det folk som er interessert i gaming eller sminke? Eller er kanskje målgruppen din godt voksne personer som liker jakt og fiske?

Sørg for å sjekke hva personer i målgruppen din søker mest på, og lag gjerne innhold basert på dette. Når noen føler at de kan lære noe eller bli underholdt av å se på videoene dine, øker sjansen for flere views.

Personer samarbeider: Hvordan lage film til YouTube?

God teknisk kvalitet

Skal du lage film til YouTube, bør du huske på at god teknisk kvalitet kan utgjøre en stor forskjell. De færreste av oss synes det er noe kjekt å se på videoer som har lav kvalitet (støy, dårlig oppløsning og lignende).

Du trenger ikke nødvendigvis dyrt kamerautstyr for å lykkes. Det kan være fullt mulig å lage film til YouTube med en iPhone eller andre mobiltelefoner. Du kan også bruke webkameraet du har på PC-en eller Mac-en din i mange tilfeller.

De fleste av dagens kameraer gjør det mulig å lage film med god oppløsning. Det kanskje viktigste å ta hensyn til er derfor ytre faktorer, som for eksempel at du filmer et sted med godt lys og få lydforstyrrelser.

Forstørrelsesglass: Hvordan lage film til YouTube med undertekst?

Hvordan lage film til YouTube med undertekst?

Hvis du ønsker å nå ut til så mange som mulig, kan undertekst være et supert valg. Undertekst kan for eksempel være på norsk eller engelsk. Om du snakker på norsk i videoen din, kan engelske undertekster gjøre at du når ut til seere i andre land også, som f.eks. USA.

Med norsk tekst kan du også nå ut til flere – som for eksempel seere med nedsatt hørsel. Husk også på at ikke alle kan se videoen med lyden på, og da er undertekster gull verdt. Så, hvordan lage film til YouTube med undertekst?

Du kan enten lage undertekst selv i en egen SRT-fil eller lignende, og deretter laste denne opp med videoen. Alternativt kan underteksten brennes på filmen, slik at den er permanent og ikke kan fjernes.

Sjekk gjerne ut vår guide om hvordan du kan brenne inn undertekst på YouTube-videoen din, om du ønsker å vite mer.

Sjekkliste: Hvordan lage film til YouTube?

Publiser filmen med YouTube Studio

Så snart du har en ferdig video og eventuell undertekst, er du sannsynligvis klar for å publisere det endelige resultatet på YouTube. For å kunne gjøre dette, må du først logge deg inn på YouTube-kontoen din (mulig å logge inn med en Google-konto).

  1. Logg inn på YouTube
  2. Gå til YouTube Studio (delen av YouTube hvor du kan administrere kanalen din)
  3. Klikk på «Upload video»
  4. Legg inn videotittel (tenk SEO – hva søker folk på?)
  5. Juster innstillinger etter behov
  6. Spesifiser visningsvalg
  7. Velg publiseringsdato (kan være med en gang)

Det er forholdsvis enkelt å komme i gang med selve publiseringen. Det som kanskje er mest utfordrende med prosessen, er å lage godt innhold folk faktisk vil klikke på.

Blyant: Hvordan lage film til YouTube med undertekst?

Motta hjelp med å lage undertekst

Hvordan lage film til YouTube? Når du skal lage en video som skal publiseres på YouTube, er det viktig å ta hensyn til både målgruppe, innhold, kvalitet og andre faktorer. Samtidig må du lære deg hvordan du publiserer en video på plattformen, noe som er relativt enkelt.

Det kan også være nyttig å ha undertekster til YouTube-videoen din. Hvordan lage film til YouTube med undertekst? Du kan ta i bruk et program og gjøre jobben selv, men prosessen er ganske tidkrevende.

Din Undertekst har lang erfaring med å lage undertekster, og kan blant annet hjelpe deg med subtitles til YouTube. Kontakt oss i dag for ekspresshjelp av høy kvalitet!