Hvordan lage video med mobil?

Mobilmarkedet har kommet langt med kameraene sine og man kan ta veldig gode videoer med dem. Toppmodellene tar helt fantastiske bilder og har gode valgmuligheter. Det er enklere enn noen gang å både ta video, redigere den direkte på mobilen og dele dem.

I en verden hvor strømming og deling av video spiller en så stor rolle som den gjør, i og med at det nesten har tatt over for tradisjonelle TV og video-spillere og så videre, har behovet for gode kameraer som er lett tilgjengelige og lette å bruke også vokst. Dette førte til kameratelefoner.

Nå til dags er disse såpass gode at mange bruker dem istedenfor å ta med seg store, tunge og dyre videokameraer, så lenge det lar seg gjøre. Det gjør det også i stor grad. Man finner mange av de samme innstillingene som på vanlige kameraer, for eksempel ISO og dybdefokus.

Mann redigerer bildene sine til en film

Filmer av bilder

Man kan også lage videoer og filmer ved bruk av bilder, eller eksklusivt ut av bilder. Eventuelt også animasjoner. I enkle redigeringsprogram som du finner under verktøy i foto-appen på Android og iOS, kan du legge bilder, film og ofte musikk sammen og redigere og klippe slik du vil.

Dette kan også gjøres gjennom redigeringsprogram på en PC eller Mac, hvis man har tatt bilder på telefonen som man ønsker å bruke sammen med noe man holder på med der. Disse programmene tilbyr ofte mer ekstensive verktøy, lagringsmuligheter og åpner for lettere deling og lagring.

Ut av dette kan man lage mange fine filmer og collager til forskjellige formål, som enkle annonser til SoMe eller for promotering, eller mer personlige og gøyale ting som hilsener og for morsomt til venner og familie. Det kan også brukes for å gjøre presentasjoner mer avanserte og flytende.

Forstørrelsesglass: Hvordan redigere video

Hvordan redigere video

Mobiler i dag har veldig gode redigeringsverktøy for både video, lyd og bilder. Det finnes enormt mange tredjepartsapper som man kan brukes for mer avansert redigering, samtidig som standardappene til de forskjellige aktørene er veldig gode og blir bedre og bedre.

God redigering trenger ikke å handle om å trikse og fikse på ting. Det kan også handle om å gjøre klipp kortere eller lengre, eller å sette dem i rett rekkefølge. Timing er veldig viktig, og er ofte sammen med musikk eller annen lyd med på å skape hovedinntrykket av en video.

Dette kan man gjøre veldig nøyaktig med standardappene, i tillegg til at man også kan bruke mer avanserte verktøy for å heve kvaliteten på en video eller en film man har laget. Hvis man skal dele videoen i etterkant, er det alltid lurt å kikke gjennom filen, for å sørge for at alt er greit å dele.

Sjekkliste: Redigeringsprosessen består av mer enn bare å redigere, også overføring og deling

Overføring og deling

Overføring av filer og deling av disse har også blitt enklere med tiden. De fleste systemer har en eller annen måte å kommunisere med hverandre, og man kan ofte synkronisere direkte i tilhørende programmer eller via sky-tjenester. iOS kan lett synkroniseres gjennom iTunes, for eksempel.

Når man deler filer på nett, bør man alltid være forsiktig. Vær obs på hvem som kan se det du deler, spesielt hvis du laster opp for å dele med deg selv. Mange tjenester som brukes for personlig lagring, kan bli utsatt for angrep og du kan risikere at filene dine blir delt videre, eller slettet.

Det er likevel mange måter man kan dele filer med seg selv, for eksempel via e-post. Du finner ofte en knapp for deling av filer direkte i galleriet på mobilen din eller via redigeringsverktøyene. Du finner også da en knapp for å sende som e-post. Enkelte systemer kan også dele via bluetooth.

Mann som jobber med undertekster

Undertekster

Hvis man lager videoer eller filmer som skal deles, hvor noe blir sagt, eller det er lyder som er viktige å få med seg, som musikk eller knasende flammer som setter stemningen, er undertekster et veldig godt verktøy å bruke for å sørge for at alle får med seg det som skal deles.

Mange ser på videoer på mobilene sine i offentlighet og kan ikke ha lyd på, i tillegg til at mange sliter med hørselen, i varierende grad, eller har ødelagte høyttalere, for eksempel. Det finnes mange grunner til at man ikke kan få denne informasjonen fra lyd, og undertekster fikser det problemet.

Undertekster er også en måte å åpne opp for internasjonal deling. Man kan lage undertekster til en video på flere språk, istedenfor å lage mange videoer, og dermed spare mye penger og tid. Dette kan også være viktig hvis informasjonen som deles har mye tyngde og bør deles utover landets grenser.

Få hjelp med undertekst til film som har CGI-effekter

Din Undertekst kan hjelpe!

Trenger du undertekster levert raskt, av høy kvalitet kan Din Undertekst hjelpe deg. Vi har flinke og erfarne undertekstere som vil sørge for at du får delt ditt innhold med mange flere. Vi kan levere undertekster til alle slags prosjekter, både på norsk og på engelsk.

Gode undertekster, tilpasset til videoen eller filmen den de skal brukes til, gjør at det blir enklere å dele med et større publikum. Man kan for eksempel tekste på engelsk for å dele med et internasjonalt publikum, eller med forbehold om hørselsnedsettelse, for de som trenger det.

Vi vil gjerne være med på at alle skal få ta del i å spre både informasjon og underholdning og vil kunne lage undertekster for et helt prosjekt, deler av et prosjekt eller fortsette og redigere eksisterende arbeid, som for eksempel ved fornying av gamle formater.