Hvordan lage YouTube-video?

YouTube har vært en svært populær publiseringskanal for videoklipp de siste 15 årene, og mange ønsker å lage en YouTube-kanal der de kan dele videoer – enten det er for tutorials eller gaming. Så, hvordan kan  du lage en YouTube-video?

Når du først har publisert YouTube-videoer et par ganger, er det forholdsvis enkelt. Men første gangen kan prosessen være litt forvirrende. Vi skal her vise deg hvordan du kan lage YouTube-video på en enkel måte, og hvordan du publiserer den!

Hvordan lage YouTube-video – sjekkliste

Slik kan du lage YouTube-video – steg for steg

Når du skal lage en YouTube-video bør du først og fremst ha en plan for innholdet ditt. Hvilket budskap ønsker du å videreformidle, og hva er målet med innholdet? Skal du informere, selge eller noe annet?

Selve innspillingen av videoen kan foregå på flere måter. Du kan filme med mobilen eller webkameraet for eksempel.

Hvordan lage YouTube-video av god kvalitet? Sørg for god belysning, og at mikrofonen ikke er for langt unna (eller for nærme) lydkilden. Dette er viktig for å oppnå god lydkvalitet.

Før du publiserer din YouTube-video kan det også være lurt å redigere og klippe filmen, slik at unødvendige ting, forstyrrelser og dødtid tas bort. Her er en guide for hvordan du kan lage din YouTube-video, steg for steg:

 

  1. Lag en tydelig strategi og målsetning for videoen
  2. Spill inn video med mobil eller lignende
  3. Sørg for god belysning
  4. Ha mikrofonen i passe avstand fra lydkilden
  5. Rediger filmen før publisering (PS! YouTube har et redigeringsverktøy du kan bruke)
Mann legger ut video på YouTube, men hvordan?

Hvordan legge ut video på YouTube?

Så snart du har laget en YouTube-video du er fornøyd med, er det tid for å publisere den. Først og fremst må du logge deg på din YouTube-konto (du kan logge inn med Google-konto). Velg så «Last opp», og herfra kan du laste opp videofilen du ønsker å dele.

Har du videofilen lagret lokalt på din datamaskin, kan du dra filen over til YouTube sin opplastningsenhet. Det kan ta noen minutter å laste opp filen, avhengig av hvor mye plass den tar. Når filen er lastet opp, kan du spesifisere hvem som skal kunne se den.

Du kan også legge inn en beskrivende tekst til videoen, noe som er smart med tanke på SEO. Flett inn relevante nøkkelord, slik at flest mulig finner videoen din når de søker i Google. Når alt er klart, klikker du bare på «publiser». Videoen din er nå tilgjengelig på YouTube!

Vi ser nærmere på hvordan lage YouTube-video

Er en YouTube konto gratis?

Ja, det er helt gratis å ha en YouTube-konto. Du vil også kunne se de aller fleste YouTube-videoer uten å betale for det.

Legg imidlertid merke til at det kan dukke opp indirekte kostnader når du har en YouTube-konto. Du vil kanskje måtte bruke penger på rekvisitter, kamerautstyr eller lignende. Du kan imidlertid også klare deg med utstyr du allerede har, i mange tilfeller.

Gutt jobber med YouTube-video

Har en YouTube-kanal aldersgrense?

Ja, i YouTube sine vilkår presiseres det at kanalen har en aldersgrense på 13 år. Det er nok mange som oppretter en YouTube-kanal selv om de er yngre, men det er satt en aldersgrense.

Det aller meste av innholdet som finnes på YouTube er tilgjengelig for alle som er på nett, mens noe innhold er forbeholdt dem over 18 år. Det kreves innlogging for å se innhold som dette.

Mann leser om hvordan man lager YouTube-video

Hvordan kommentere på YouTube?

For å kunne kommentere på en YouTube-video må du først logge deg inn på brukerkontoen din. Deretter trenger du bare å navigere til videoen du ønsker å kommentere på. Du finner kommentarfeltet under videoen.

Når du har skrevet inn kommentaren din i kommentar-boksen, trenger du bare å klikke på «Comment» eller «Kommenter». På noen videoer kan kommentar-funksjonen være avslått, og da er det ikke mulig å kommentere.

Mann kommenterer på YouTube-video, men hvordan?

Hva er YouTube Studio?

YouTube Studio er navnet på siden der du administrerer YouTube-kanalen din. Herfra kan du blant annet få tilgang på verktøy for redigering.

YouTube Channel er den delen av YouTube som lar deg laste opp og dele videoer på kanalen. Du får tilgang på begge når du har en YouTube-kanal.

Mann leter etter informasjon om hvordan lage YouTube-video

Bør en YouTube-video ha undertekst?

Ja! Gjennom YouTube kan du potensielt nå ut til mange med innholdet du deler. Enten publikummet ditt er norskspråklig eller befinner seg andre steder i verden, kan det være nyttig å ha undertekster til YouTube-videoen din.

Med undertekst på engelsk kan du for eksempel nå ut til mennesker på tvers av landegrenser. Dette kan for eksempel være praktisk om du vlogger og vil nå ut til så mange som mulig.

Med norsk undertekst til YouTube-videoer kan du også nå ut til et enda større norskspråklig publikum – inkludert hørselshemmede og de som av ulike grunner ikke har lyden påslått.

Få hjelp med å lage undertekst til YouTube-video

Motta hjelp med undertekst til din YouTube-video

Hvordan lage en YouTube-video? Det er forholdsvis enkelt å komme i gang, og det viktigste er at du har god belysning og en enhet til å filme med. Sørg også for at lydkvaliteten blir best mulig. Selve publiseringen gjøres ved å logge deg på YouTube med en Google-konto.

Redigering er mulig å gjøre direkte i YouTube. Sørg for at videoen din blir best mulig rent teknisk, men også at innholdet når ut til flest mulig. Ved hjelp av undertekst til din YouTube-video kan du potensielt nå ut til mange flere, og hørselshemmede ekskluderes ikke.

Din Undertekst har lang erfaring med undertekst, og kan bistå med undertekst til din YouTube-video. Vi sørger for at underteksten er av høy kvalitet, slik at målgruppen din får en best mulig opplevelse av videoen.

Kontakt oss i dag for mer informasjon.