Hvordan lager man YouTube-kanal? 

YouTube er en av verdens mest populære plattformer for deling av videoer. Enten du ønsker å dele kunnskapen din, vise frem talentet ditt, eller bare ha det gøy, kan opprettelsen av en egen YouTube-kanal være en spennende prosess. 

Det er mye gøy å gjøre på YouTube, og det kan være et veldig godt verktøy for deg og det du ønsker å dele, men det er ofte det å sette i gang som er det største steget. Vi vil guide deg gjennom trinnene for å lage en YouTube-kanal, slik at du kan komme i gang med å dele ditt kreative innhold med verden. 

Lyspære

Trinn for trinn! 

Trinn 1: Opprett en Google-konto. Før du kan lage en YouTube-kanal, må du ha en Google-konto. Hvis du allerede har en Gmail-adresse eller bruker andre Google-tjenester, har du allerede en Google-konto. Hvis ikke, kan du enkelt opprette en ved å gå til Google sin registeringsside og følge instruksjonene der. 

Trinn 2: Logg inn på YouTube. Når du har en Google-konto, kan du logge inn på YouTube ved å gå til YouTube sin hjemmeside og klikke på «Logg inn» øverst til høyre på siden. Bruk samme innloggingsinformasjon som du bruker for Google-kontoen din. 

Trinn 3: Opprett din YouTube-kanal. Etter å ha logget inn på YouTube, kan du opprette din egen kanal ved å følge disse trinnene: 

1. Klikk på profilikonet ditt øverst til høyre på siden, og deretter på «Innstillinger». 

2. I Innstillinger-menyen klikker du på «Opprett en kanal» under «Din YouTube-kanal». 

3. Du vil bli bedt om å velge mellom å opprette en personlig kanal eller en kanal tilknyttet en bedrift eller annen organisasjon. Velg alternativet som passer best for deg. 

4. Følg instruksjonene for å legge til kanalnavn og tilpass innstillingene etter dine ønsker. 

Trinn 4: Tilpass din YouTube-kanal. Nå som du har opprettet kanalen din, er det på tide å tilpasse den og gjøre den mer personlig. Her er noen trinn du kan følge: 

  • Last opp et profilbilde og bakgrunnsbilde for kanalen din. Prøv å gjenspeil temaet eller innholdet på kanalen din. 
  • Legg til en beskrivelse av kanalen din og hva seerne kan forvente å finne der. 
  • Opprett en kanaltrailer! Dette er en kort video som gir en introduksjon til kanalen din, og hva den handler om. 
  • Legg til relevante koblinger, som for eksempel til sosiale medier eller en personlig nettside. 

Trinn 5: Lag og last opp videoer. Nå er du klar til å lage og laste opp videoer til kanalen din! Her er noen tips for å komme i gang: 

  • Tenk på hva slags innhold du vil dele på kanalen din. Velg et tema som interesserer deg, og som du tror vil appellere til målgruppen din. 
  • Skaff deg riktig utstyr for opptak av videoer, som et kamera eller en mobiltelefon med god videokvalitet, en mikrofon og god belysning. 
  • Lag engasjerende og godt redigerte videoer! Planlegg videoene dine på forhånd, og rediger dem for å få en jevn strøm og profesjonell presentasjon. 
  • Du laster enkelt opp videoene dine til kanalen din ved å klikke på «Last opp»-knappen øverst til høyre på YouTube-siden.

Trinn 6: Promoter kanalen din. Etter at du har lagt ut noen videoer, er det viktig å promotere kanalen din for å få flere seere og abonnenter. Du kan dele videoene dine på sosiale medier, samarbeide med andre YouTubere og generelt være aktiv på YouTube og sosiale medier. Det viktigste er å trives med reisen – lykke til!