Hvordan legge til tekst i iMovie?

Har du laget en knallbra film som du føler kunne vært enda bedre med noen undertekster enkelte steder i filmen? Om datamaskinen din er fra Apple, så kan du legge til tekst i iMovie!

Å legge til tekst i iMovie er enkelt, og det finnes mange artikler som forteller deg hvordan du gjør dette, deriblant denne artikkelen!

I denne artikkelen vil du finne en kort introduksjon av iMovie som redigeringsprogram, samt informasjon om hvordan du kan legge til tekst i iMovie på en svært enkel måte.

Tips for å legge inn undertekst med iMovie

Hva er iMovie?

Om du er en av dem som sverger til Apple-produkter, så vet du nok hva iMovie er. Men for de som ikke eier et eneste Apple-brukt, er nok iMovie et nokså ukjent konsept.

iMovie er et videoredigeringsprogram som gir deg muligheten til å redigere dine egne videoer på en rask og enkel måte. Dette videoredigeringsprogrammet er en del av Apple sin egen programpakke som kalles iLife, og de er spesielt utviklet for Apple Macintosh.

Når du kjøper en MacBook, så er som regel iMovie blant de forhåndsinstallerte programmene. Men dette programmet kan også lastes ned som en app på andre Apple-produkter som iPhone og iPad.

Filmprodusenter legger til undertekst med iMovie

iMovie er et godt alternativ

Om du er på jakt etter et videoredigeringsprogram, så vil iMovie være et godt alternativ. Faktisk så er det mange som har beskrevet dette programmet som en forenklet versjon av Final Cut Pro X.

Det er altså ingen tvil om at iMovie kan brukes til å utføre enkle og litt avanserte prosjekter innenfor videoredigering. Uansett hva du trenger hjelp til, så kan du føle deg helt trygg på at iMovie vil kunne hjelpe deg med å løse problemet!

Undertekst med iMovie

Dette kan teksten gjøre for filmen din

Selv om film hovedsakelig er et audiovisuelt medium, så er det vanlig å bruke tekst. Tekst brukes ofte i begynnelsen av filmen og i rulleteksten, og hensikten er å presentere skuespillerne, filmcrewet og andre som har medvirket i filmproduksjonen.

Tekst vil med andre ord ha en utelukkende positiv effekt på filmen din. Selv om det ikke er blant hovedelementene, så er det et element som mange seere setter pris på.

Ved å inkludere tekst og undertekst i filmen din, så kan seerne få et tydeligere bilde på filmens handling og filmens karakterer. For eksempel om tekst brukes til å informere seerne om hvor og når handlingen finner sted og hva de forskjellige karakterene heter til å begynne med.

Filmproduksjon med undertekster via iMovie

Slik legger du til tekst i iMovie

Det er svært enkelt å legge til tekst i filmen din via iMovie. Faktisk så kan dette gjøres gjennom noen svært enkle trinn:

  1. Åpne iMovie-programmet.
  2. Importer videoklippene dine og organiser disse, slik at det blir enklere å sette dem sammen til en film.
  3. Når du er klar til å legge til tekst, så finner du «Titler» øverst i programmet, midt imellom «Mine medier», «Lyd», «Bakgrunner» og «Overganger».
  4. Ved å trykke på «Titler» vil du få opp et bredt utvalg av forskjellige titler som du kan velge mellom. Både plassering av titlene og fonten vil variere med utgangspunkt i hva du velger.
  5. Flytt tittelen du har lyst til å bruke ned til filmen, og slipp den der du ønsker at den skal være (i begynnelsen, i midten eller på slutten av et klipp).

I iMovie kan du endre både font, farge, tekststørrelse på tittelen om du har lyst til det. Det kan gjøres enkelt etter at du har dratt den over til filmen og plassert den der du vil ha den.

Når filmen er klippet som du ønsker og du har lagt til alt av tekst, så gjenstår det bare å eksportere filmen. Også dette er en prosess som er svært enkel i iMovie.

Undertekst i iMovie

Få hjelp til å tekste filmen din

Har du en film som skulle vært tekstet, men du har ikke tilgang til iMovie eller noe annet redigeringsprogram? Eller er kanskje ikke teksting helt din greie? Om du havnet på bloggen vår ved en feil, så vil dette i så fall være den beste feilen du noensinne har gjort.

Din Undertekst er en av merkevarene som leveres av Din Gruppen. Dermed kan vi i Din Gruppen hjelpe deg med å tekste filmen din, og det er noe vi gjør med glede. Og hos oss vil du få undertekster av høy kvalitet!

Trenger du hjelp til å tekste filmen din? Ta kontakt med oss i dag. Vi er tilgjengelig på både e-post og telefon!