Hvordan legge ut film på YouTube?

YouTube er den største og mest kjente plattformen for publisering og deling av videoer for tiden. Mange legger ut film her, og deler den med venner, familie og kjente, og har ofte også store følger-baser, med folk fra hele verden som ser på videoene deres regelmessig.

Det har blitt vanlig for såkalte innholds-skapere å legge ut videoer regelmessig. Alt fra en gang i måneden til flere ganger daglig. Dette gjør at man skaper følger-baser, som venter på at du skal legge ut videoer og ser dem så fort de kommer ut.

Før man kommer hit, må man vite hvordan man legger ut videoer til å begynne med, og hvordan man går frem i planleggingen av en publikasjon, og eventuelle steg man vil ta før og etter man har lagt den ut, for å fremme delingen av den og sørge for at flest mulig ser den og kan nyte den.

Til slutt i publiseringsprosessen må man ha klart alle filene, og gjerne vite hvilke valg man skal gjøre under selve utleggelsen av videoen. Dette gjør publisister for deg, men gjør man det selv er det viktig å ha klart eventuelle undertekst spor, samt en ferdig videofil. Dette har YouTube verktøy for.

Tre personer som bruker PC: Slik kommer du i gang med videoredigering på nett

Forskjellige valgmuligheter for din YouTube-kanal.

Du kan legge ut videoer på forskjellige måter. Det finnes helt enkle verktøy på hjemmesiden av YouTube, som guider deg gjennom hvordan du legger ut videoer fra start til publikasjon. Man trenger derimot ikke å gjøre det på denne måten.

Enkelte videoer er veldig store, og krever mye å laste opp, og disse tar gjerne også lang tid, avhengig av internetthastigheten din. Man kan da få hjelp fra profesjonelle publisister, som sammen med deg kan sette opp en plan for hvordan du vil gi ut videoene dine. De kan da også laste dem opp for deg.

Du kan også bruke YouTube Studio, som er et godt verktøy, med mange valgmuligheter, som for eksempel opplasting av undertekst spor, som er et veldig nyttig virkemiddel i delingen av videoen din. Det finnes også annen programvare og nettbaserte tjenester for opplasting i div. SoMe.

Etter du har funnet ut av det tekniske og funnet det som passer deg med tanke på hvordan du vil publisere, er det neste steget når du skal publisere, og gjerne da også planlagt litt inn i fremtiden. Film og videoprosjekter kan fort bli rotete hvis man ikke aktivt organiserer og planlegger nøye.

Mann ser på nettbrett: Hvordan få mange treff på YouTube?

En god publiseringsplan

En god publiseringsplan gjør delingen og opplasting av videoer mye enklere. Før utgivelse av en video, bør du vite hva du skal legge ut, når du skal legge det ut og hvilke kanaler du skal dele videoen i, til hvilket tidspunkt. Når du har planlagt flere videoer frem i tid, slipper du å kjenne på presset.

Det kan bli mye stress rundt hva man skal laste opp, samt når og hvordan. Men planlegger du godt nok i forveien, med en kalender for de forskjellige stadiene i delingen din, være det seg for markedsføring eller for å spre informasjon, så kommer du godt ut av det, og kan være mer til stede.

Publisistene vil også kunne hjelpe deg med å sette opp publiseringsplaner og det finnes mange forskjellige modeller for hvordan en publisering fungerer. Så kikk deg rundt og les deg litt opp på strategier rundt dette, eller bygg din helt egen plan.

Få hjelp med undertekst: Hvordan få mange treff på YouTube?

Enkel deling med undertekster

Hvis du ikke er så flink i engelsk, eller allerede har spilt inn en film, klar til deling, vil undertekster gi publikasjonen din et løft, og er en enkel måte å forsikre seg at alle forstår det som deles i videoen.  Dette gjelder ikke bare for språk, men også for personer med hørselsvansker, for eksempel.

Du kan for eksempel ta en norsk film og legge på engelske undertekster og umiddelbart dele den med et engelskpratende publikum, eller skrive inn lydeffekter som grener som knaser eller lyn i bakgrunnen, alt for å skape forståelse og enklere, og bedre deling.

YouTube har egne verktøy for undertekster, hvor du enten kan generere dem automatisk, noe som funker sånn passe greit, spesielt til mindre prosjekter, men sjeldent er helt perfekt. Man kan også skrive undertekster direkte gjennom deres eget verktøy eller laste opp en SRT-fil.

Vi i Din Undertekst kan hjelpe deg med å skrive gode undertekster. Om du trenger undertekster til en film du allerede har laget, bare vil ha flere spor, eller samme hva du holder på med, trenger du undertekster, kan vi hjelpe deg.

Vi kan levere gode undertekster på norsk og engelsk og kan ta forbehold for hørselshemminger eller hva det måtte være. Da blir filmene dine helt klare for deling, og undertekstene kan lastes opp på YouTube sammen med filmen din og laster du opp flere, kan de velges som egne spor i spilleren.