Hvordan redigere film på PC? 

Har du en PC, finnes det mange gode muligheter for å redigere film. Prosessen trenger heller ikke å være noe vanskelig, siden det finnes mange brukervennlige – og ofte gratis – løsninger du kan benytte deg av. 

Her skal vi se nærmere på hvordan du kan redigere film på en PC på 1, 2, 3! 

Tre personer lurer på hvordan de kan redigere film på PC

Enkel videoredigering for amatører 

Dersom du ikke har spesielt mye erfaring med å redigere film på PC, finnes det enkle løsninger som kan være til hjelp. Ofte er det bare ønskelig å gjøre enkle redigeringsoppgaver, som for eksempel å endre farge, lys eller avspillingshastighet. 

Husk at det er lov å prøve seg frem, og at du ikke vil «ødelegge» filmen om du gjør noe feil. Du kan som regel angre valgene du gjør direkte i programmet. Samtidig er det selvfølgelig lurt å ha originalfilen lagret lokalt på PC-en – for sikkerhets skyld.  

Utforsk mulighetene redigeringsprogrammet byr på, og start i det små! Kanskje du kan prøve å legge til et effektfilter eller å klippe vekk en scene? Jo mer du øver deg, jo tryggere og flinkere vil du bli! 

Forstørrelsesglass: Hvordan redigere film på PC?

Hvilket videoredigeringsprogram er best på PC? 

Dersom du ønsker et eget program for videoredigering på PC, finnes det mange valgmuligheter. Visse programmer er designet spesielt for Apple Mac, som for eksempel Apple iMovie. Andre kan installeres på tvers av operativsystemer. 

Her er noen av våre favoritter: 

 • Hitfilm Express 
 • Adobe Premiere Pro CC 
 • Lightworks 
 • Adobe Premiere Clip
 • Apple iMovie 
 • Apple Final Cut Pro X 
 • Blender 
 • CyberLink PowerDirector
Fire personer snakker om hvordan man kan redigere film på PC

Skal du redigere video på Windows? 

Det finnes mange spennende muligheter for deg som ønsker å redigere en video på Windows-PC. 

Du kan blant annet prøve Shotcut, Hitfilm Express, Lightworks og VSDC Free Video Editor. Sjekk også ut Movie Maker Online, dersom du vil redigere filmen på nett (fremfor å måtte installere et eget program).  

Sjekkliste: Hvordan redigere film på PC?

Kan man redigere film på PC gratis? 

Ja, i mange tilfeller! Noen programmer koster penger (i hvert fall om du skal ha tilgang på premium-funksjoner), mens andre er gratis. De fleste betal-programmer kan uansett testes ut gratis i en viss periode, før du eventuelt velger å betale. 

Trenger du et redigeringsprogram med mange avanserte funksjoner, må du kanskje regne med å betale litt. Men om du først og fremst trenger enkle redigeringsmuligheter, er gratisprogrammer ofte mer enn bra nok! 

Dame som jobber med video: Hvordan redigere film på PC?

Hvilke muligheter finnes når du redigerer film? 

Ulike videoredigeringsprogrammer kan by på ulike funksjoner. De aller fleste programmene vil imidlertid gi deg anledning til å redigere både lyd og visuelle elementer. Samtidig kan du få mulighet til å legge på nye elementer, som for eksempel undertekst eller rulletekst. 

Når du åpner et program som lar deg redigere film på PC, vil du som regel kunne velge blant følgende redigeringsmuligheter:

 

 • Visuelle effekter og filtre 
 • Justering av farge og lys 
 • Legge til musikk og effektlyder 
 • Justering av originallyd 
 • Klipping 
 • Legge til undertekst og rulletekst 
Mann googler hvordan han han redigere film på PC

Når er det aktuelt å redigere film på PC? 

Det å redigere film på PC er ikke bare forbeholdt profesjonelle filmskapere eller youtubere. Også amatører kan leke seg med spennende redigeringsmuligheter. Kanskje du ønsker å redigere en hjemmevideo eller et skoleprosjekt? 

Ofte er det aktuelt å redigere film før den deles med andre. En youtuber som har laget en norskspråklig video, vil kanskje ha behov for undertekst slik at innholdet kan forstås av fans over hele verden. Sjekk gjerne ut guiden vår om hvordan du får norsk tekst på YouTube, om du vil lære mer. 

Uansett – siden det finnes mange gode gratisprogrammer for redigering av film på PC, kan alle få mulighet til å prøve seg. Klipp, juster og perfeksjoner – og oppnå det filmatiske resultatet du hadde sett for deg! 

Motta hjelp med undertekster: Hvordan redigere film på PC?

Trenger du undertekst? 

Ved å redigere film på PC kan du blant annet lage undertekst, dersom programmet har denne funksjonen. Det kan imidlertid være vanskelig å sette seg inn i funksjonene, og det kan være utfordrende å time teksten riktig. Samtidig tar det tid. 

Om du har behov for undertekst til små eller store filmprosjekter, hjelper vi deg gjerne! Din Undertekst har spesialisert seg på nettopp undertekst, og brenner for et godt resultat. Få en video som kan forstås på tvers av språk og landegrenser!