Hvordan sender du film over mail?

Hvordan sender du film over mail? Det å dele store filer kan by på utfordringer. Ofte vil man få opp en feilmelding i eposttjeneren om at filen er for stor til å sende via mail. Andre ganger tar det lang tid å laste opp eller sende filen, siden den er så stor.

Det finnes diverse løsninger på dette problemet, og vi skal her se nærmere på noen av dem. Finn ut hvordan du kan sende film og andre store filer på e-post, trygt og enkelt.

Hvordan sender du film over mail?

Hvordan sende filer over nett på en trygg måte?

Dersom du ønsker å dele film eller andre plasskrevende filer med andre, finner du flere muligheter på nett. Som regel velger man å enten komprimere filene og sende dem via e-post, eller å dele dem via en skytjeneste (cloud-tjeneste).

Du finner mange ulike tjenester for filoverføring på nett, men husk på at du ikke bør velge tjeneste helt ukritisk. Det er nemlig ikke alle tjenestene som er like trygge. Skal du sende sensitive filer, bør du derfor være ekstra obs på sikkerhetsaspektet.

Er det en fil som inneholder sensitive opplysninger, er det en viss risiko knyttet til å sende den over nett. Fildelingstjenester og e-post kan potensielt hackes, slik at filen kommer på avveie.

Velg derfor en kryptert tjeneste som er velkjent og sikker før du sender filene dine av gårde.

PC med lupe – hvordan sender du film over mail?

Hvordan sende store filer med Gmail?

Dersom du skal sende en fil gjennom Gmail, kan du ikke inkludere vedlegg som er på mer enn 20–25 MB per e-post.

Du kan imidlertid laste opp større filer også, men da vil Gmail sende en link til Google Disk til mottaker. Mottaker vil altså ikke få filen tilsendt direkte. Her kan du lese mer om hvordan du kan dele store vedlegg i Google Disk og Gmail.

Alternativet er å komprimere filene til for eksempel plassbesparende ZIP-filer. Husk imidlertid på at du kan måtte installere en ekstern filbehandler for å kunne gjøre dette. I Google Play finner du en rekke filbehandlere som kan brukes.

Personer får film på e-post - hvordan sender du film over mail?

Kan du sende store filer med OneDrive og Outlook?

Outlook er en annen populær e-posttjeneste som benyttes av mange nordmenn. Microsoft-tjenesten har imidlertid sine begrensinger når det kommer til vedlegg som skal sendes på mail. Også her ligger grensen på omkring 25 MB.

Løsningen er å bruke Microsoft OneDrive, som er en skylagringstjeneste. Her kan man dele store filer, og du trenger bare å sende linken til den aktuelle filmen du vil dele.

Husk at du må ha Microsoft Office 365 for å få tilgang på OneDrive. Investerer du i dette verktøyet kan du altså sende film over mail uten problemer.

Sjekkliste - hvordan sender du film over mail?

Sende store filer på Dropbox og via andre skytjenester

Foruten OneDrive, kan vi nevne andre populære skylagringstjenester som Dropbox, Google Drive og iCloud. Prinsippet er det samme – du kan laste opp store filer til en sky, og deretter dele linken til skytjenesten med mottakerne dine.

Skytjenestene koster som regel litt, men du kan også finne gratisversjoner. Du kan for eksempel få tilgang på Dropbox gratis dersom du kan klare deg med 2 GB lagringsplass. Du kan alltids oppgradere abonnementet ditt dersom du trenger mer plass.

Person hopper av glede fordi hun klarte å sende film på mail

Hvordan sende film og undertekst over mail?

Dersom du ønsker å sende film over mail, ønsker du kanskje å sende undertekst også. Heldigvis er dette enkelt, siden selve underteksten vanligvis tar liten plass. Det er for eksempel vanlig å ha undertekst i en SRT-fil, og denne kan enkelt sendes på mail.

Andre ganger er teksten brent på selve filmen, og da inkluderes underteksten automatisk når du sender eller deler filmen.

Undertekst er kjekt å inkludere i alle fall, siden det gjør at du kan nå ut til flere med innholdet i filmen din. Husk at mottakeren kan få med seg innholdet også når lyden er av, dersom det finnes en undertekst.

Undertekst for hørselshemmede er også relevant. Dette er undertekst med ekstra detaljerte beskrivelser av lyden. Her tas det gjerne med både dialog og lyder fra omgivelsene.

Avtale - få hjelp med undertekst - hvordan sender du film over mail?

Motta hjelp med undertekst

Skal du sende film over mail eller skylagringstjenester, er det kjekt å vite at undertekst ikke tar noe særlig med plass. Du kan få hele tekstsporet i en plassbesparende SRT-fil, eller du kan brenne teksten inn i klippet.

Det viktigste er at du har undertekst som gjenspeiler videoens innhold på en god og presis måte. Din Undertekst hjelper deg gjerne, og kan vise til lang erfaring med produksjon av undertekst.

Kontakt oss i dag, og bestill undertekst på 1, 2, 3!