Hvordan sette inn tekst i iMovie? 

iMovie er et populært videoredigeringsprogram utviklet av Apple, som gir brukerne enkelt muligheten til å lage videoer som ser profesjonelle ut. En av de grunnleggende funksjonene i iMovie, er evnen til å sette inn tekst i videoene dine. 

Enten det er for å legge til tittelkort, undertekster eller annen informativ tekst, kan tekst i videoer være med på å forbedre kvaliteten av videoene dine, og ikke minst være til nytte for folk med hørselsnedsettelser. Vi kan hjelpe deg hvordan du gjør dette – det er ikke så vanskelig! 

SRT-fil video

Steg-for-steg 

Steg 1: Åpne prosjektet 

Start ved å åpne iMovie-programmet på Mac-en din. Hvis du ikke allerede har opprettet et prosjekt, kan du enten åpne et eksisterende prosjekt eller lage et nytt ved å klikke på «Opprett nytt prosjekt». 

Steg 2: Importer videoen 

Hvis du ikke allerede har importert videoen du ønsker å jobbe med, kan du dra og slippe den inn i prosjektfanen i iMovie. Alternativt kan du også importere videoen ved å klikke på «Importer media» og velge filen fra datamaskinen din. 

Steg 3: Åpne Tekst-fanen 

Når videoen din er importert og ligger i tidslinjen, klikk på «Tekst» øverst i iMovie-vinduet. Dette åpner tekstfanen og gir deg tilgang til ulike tekstalternativer og stiler. 

Steg 4: Velg tekststil 

Under tekstfanen vil du se en rekke forhåndsdefinerte tekststiler og skrifttyper. Bla gjennom disse stilene for å finne den som passer best til ditt prosjekt. Du kan velge alt fra enkle tittelkort til mer avanserte animerte tekster. 

Steg 5: Dra og slipp tekst 

Når du har valgt en tekststil, kan du enkelt dra og slippe den inn i tidslinjen på det punktet i videoen der du ønsker teksten skal vises. Tekstsporet vises over videosporet i tidslinjen, og du kan justere lengden ved å dra i endene. 

Steg 6: Rediger teksten 

Dobbeltklikk på den plasserte teksten i tidslinjen for å åpne redigeringsvinduet. Her kan du skrive inn den ønskede teksten og justere skriftstørrelse, farge, plassering og annen formatering etter behov. 

Steg 7: Animasjon og bevegelse (valgfritt) 

Hvis du ønsker å legge til litt ekstra dynamikk i teksten din, kan du bruke iMovies’ animasjonsverktøy. Klikk på animasjonsknappen som vises når du har valgt teksten i tidslinjen. Dette lar deg legge til enkle animasjon og bevegelse for å gjøre teksten mer engasjerende. Prøv deg frem! 

Steg 8: Fullfør og lagre 

Når du er fornøyd med teksten din og eventuelle tillegg som animasjon, kan du forhåndsvise hele prosjektet ved å klikke på «Forhåndsvis». Hvis alt ser bra ut, kan du lagre prosjektet ditt ved å klikke på «Fil» og deretter «Eksporter medie». Ikke glem å lagre underveis heller! 

Steg 9: Velg eksportinnstillinger 

Du vil bli bedt om å velge eksportinnstillinger for videoen din. Velg format, kvalitet og eventuelle andre innstillinger i henhold til dine preferanser og krav. 

Steg 10: Eksporter videoen 

Klikk på «Neste» for å velge destinasjonen for den eksporterte videoen. Deretter klikker du på «Eksporter» for å starte eksportprosessen. Avhengig av filstørrelse og innstillinger kan dette ta noen minutter. 

Lage norske undertekster

Legg til tekst på dine videoer i dag! 

Å sette inn tekst i iMovie er en enkel prosess som kan gi videoene dine en profesjonell touch. Enten det er for å legge til informasjon, lage tittelkort eller inkludere undertekster, gir iMovie deg verktøyene du trenger for å gjøre teksten din engasjerende og visuelt tiltalende. Følg denne trinnvise guiden, og du vil kunne mestre tekstinnsetting i iMovie på kort tid!