Hvordan starte en YouTube-kanal?

En egen YouTube-kanal er noe mange drømmer om å starte! Enten du brenner for sminke, data, videospill eller musikk, kan en kanal på den populære videodelingstjenesten la deg nå ut til mange. Er du heldig kan du til og med generere noen inntekter fra videoene dine.

Her forklarer vi deg hvordan du kan starte en YouTube-kanal, steg for steg!

Sjekkliste: Hvordan starte en YouTube-kanal steg for steg?

Først må du lage en YouTube-konto

Skal du kunne starte en YouTube-kanal, må du logge deg inn på YouTube-kontoen din først. Dersom du ikke har en konto på videodelingstjenesten fra før, kan du gjøre dette på få minutter:

  1. Gå til YouTube sin nettside eller åpne YouTube-appen
  2. Trykk på «Logg på»
  3. Velg «Opprett konto»
  4. Klikk på «For meg selv» for å lage privat YouTube-kanal
  5. Legg inn fornavn og etternavn
  6. Oppgi e-postadresse
  7. Opprett et passord
  8. Legg eventuelt inn profilbilde og annen personlig informasjon
  9. Bekreft

Dersom du har en Google-konto, kan du logge deg på YouTube med denne. Etter at du har logget deg inn, vil YouTube vise deg innhold basert på aktiviteten din. Liker du for eksempel å se på videoer av sminke-tutorials, er det dette innholdet du får se mest av.

Når du har en YouTube-konto kan du blant annet like andres videoer, legge videoer til «Se senere»-listen din eller abonnere på ulike kanaler. Skal du kunne dele videoer på YouTube selv, er du imidlertid avhengig av å ha en kanal.

Mann klatrer på stige mot målet sitt: Hvordan starte en YouTube-kanal?

Hvordan opprette YouTube-kanal?

Så snart du har logget deg inn på kontoen din, kan du klikke på profilbildet ditt dersom du ønsker å starte en YouTube-kanal. Du kan også klikke på ting som krever at du har en kanal, slik som «Last opp video» eller lignende.

Om du ikke har en kanal, blir du da bedt om å opprette en. Dette er veldig enkelt – du trenger bare å klikke på «Opprett en kanal», og deretter bekrefte at opplysninger som visningsnavn er korrekt.

Bedrifter kan også opprette en YouTube-kanal. Dette gjøres ved å logge inn å YouTube-kontoen til bedriften, og deretter gå til kanallisten. Der kan man velge «Opprett ny kanal». Du kan da lage en kanal for merkevaren eller bedriftsnavnet ditt.

Du kan velge hvem som skal kunne administrere og eie bedriftens YouTube-kanal, dersom du ønsker at flere skal kunne legge ut videoer på bedriftens vegne.

Personer som ser på videoer: Hvordan starte en YouTube-kanal?

Er en YouTube-kanal gratis å ha?

Ja, det er helt gratis å opprette en YouTube-kanal. Det som imidlertid kan koste penger, er produksjon av videoer og innhold. Som youtuber er det imidlertid du selv som legger føringene for hvor mye kanalen eventuelt skal koste deg å drifte.

Du kan lage YouTube-videoer gratis om du ønsker det. Om du ønsker å investere penger i dyrt utstyr, videoredigeringsprogrammer eller rekvisitter, er dette helt opp til deg.

Vi ser nærmer på hvordan du kan starte en YouTube-kanal

Hvordan lage YouTube-video?

Det å lage en god YouTube-video trenger ikke å være vanskelig. Tenk imidlertid over hvem videoen skal nå ut til. Ved å vite hvem som er målgruppen, vil det bli enklere å lage en video som faktisk appellerer. Videoen bør også ha god kvalitet, noe du kan lære mer om her!

Husk også på at det skal være mulig å finne videoen din. Inkluder populære søkeord i titler og beskrivelser om mulig. Det er også en fordel om du lager videoer som byr på originalt og spennende innhold målgruppen faktisk ønsker å klikke seg inn på.

Undertekster er også kjekke å ha, siden disse kan gjøre at videoene dine når ut til langt flere mennesker. Snakker du på norsk i videoene dine, når du først og fremst ut til norske seere. Med engelsk undertekst kan du få seere fra «hele verden».

Mann som lykkes med å starte YouTube-kanal

Få hjelp med undertekst til din YouTube-video

Det å starte sin egen YouTube-kanal er lekende lett, og dessuten gratis. Opprett en konto og deretter en kanal, og begynn å dele innhold som målgruppen vil like. Undertekster er smart å inkludere om du vil nå ut til flest mulig.

Med undertekster vil dessuten videoene dine være mulig å nyte til og med når lyden ikke er påslått. Personer som ser videoene dine mens de sitter på bussen for eksempel, vil gjerne ikke ha lyden på.

Dersom du trenger undertekst til YouTube-videoer, har du kommet til riktig sted. Din Undertekst har lang erfaring med undertekster, og har hjulpet mange youtubere med å nå ut til en større målgruppe. Det er nemlig viktig med undertekster som har høy kvalitet!

Kontakt oss i dag om du vil bestille undertekst!