Hvordan tekste video i iMovie?

Hvordan tekste video i iMovie? Det å tekste en video innebærer å lage undertekster, og iMovie er et videoredigeringsprogram som er tilgjengelig på elektroniske enheter av merket Apple.

Det å tekste en video er noe mange synes er enkelt, men dette forutsetter som regel en del øving og erfaring.

I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan legge tekst på video. Vi skal også se på hvordan du kan lage din egen SRT-fil og hvordan du kan legge denne på en video. I tillegg skal du få vite hvordan du kan få hjelp til dette på en rask og enkel måte.

Har du lyst til å lære om hvordan du kan tekste en video i iMovie? Les videre!

Mann som sitter på PC og tekster video i iMovie

Slik kan du legge tekst på video

Hvis du ikke har tekstet videoer før, kan det å legge tekst på video virke litt vanskelig. Men det er egentlig ikke så komplisert! Prosessen blir umiddelbart enklere når du har gjort det noen ganger. Øvelse gjør mester, også her!

Ved bruk av programmer som iMovie går det meste av seg selv. Det eneste du trenger å gjøre, er å åpne prosjektet ditt i programmet. Deretter må du finne tekst-knappen, og den kommer frem ved at du trykker på «visning» på verktøylinjen.

Når du trykker på tekst-knappen vil du få opp en oversikt over flere forskjellige fonter. Det er disse fontene du kan velge mellom i iMovie. Det eneste som gjenstår da, er å legge fonten i selve prosjektet og plassere teksten der du ønsker å ha den på skjermen.

Tekste oversettelse i iMovie

Lag en SRT-fil

En annen måte som gjør det mulig å tekste video, er å lage en SRT-fil. Denne filtypen brukes utelukkende til å tekste videoer.

Først og fremst må du lage SRT-filen. Det kan du blant annet gjøre via internett, på populære plattformer som YouTube.

Du må deretter laste ned SRT-filen til datamaskinen din.

SRT-fil for teksting av video

Legg SRT-fil på videoen

For å kunne legge SRT-filen på videoen din, må den ligge i den samme mappen som tilhører iMovie-prosjektet ditt. Det er fra denne mappen du må legge det til i iMovie.

Når du har lagt inn SRT-filen i programmet, vil filen dukke opp på samme måte som videoklippene dine. Da trenger du bare å dra det over i redigeringsfeltet, og så kan du redigere filmen på samme måte som du redigerer videoklippene dine ellers.

En person som jobber med teksting av video i iMovie

Motta ett minutt gratis teksting av video i iMovie

Er du på jakt etter noen som kan hjelpe deg å tekste video i iMovie? Da har du kommet til riktig sted, for dette er noe Din Undertekst kan hjelpe deg med!

Vårt tekstforfatterteam har mange års erfaring med diverse innholdsproduksjon. Det har lært oss hva som fungerer og hva som ikke fungerer – og vi tilpasser teksten til akkurat det formatet du ønsker.

Hvis du velger oss kan vi love at tekstingen av videoen din vil være helt plettfri! I tillegg til det vil du også få muligheten til å motta ett minutt gratis teksting av video til iMovie.

Høres dette ut som et fristende tilbud? Ta kontakt med oss for mer informasjon!