Hvordan tekste video?

Du har kanskje lurt på hvordan du skal tekste video. En god film kan ødelegges av undertekster som er dårlig oversatt. Så hvordan lykkes du egentlig med teksting?

Teksting av video er lettere enn man skulle tro, og nyttig å lære i dagens globaliserte og digitale samfunn. Når mer og mer informasjon blir formidlet digitalt, er video et godt medium for å dele meninger, nyheter og inntrykk. Da er det viktig å bli forstått og å nå et bredere publikum.

Å legge undertekster på sin egen video har blitt vanligere, og filformatene som brukes blir mer alminnelige. Om du har lastet ned en film på nettet eller lett etter undertekster til en film, har du definitivt kommet over filformatet SRT. 

Hvordan tekste video med SRT-fil

Fordelen ved å lage en SRT-fil

Det finnes mange måter å tekste video på. Fordelen ved å lage en SRT-fil, er at du får full kontroll over timingen og kvaliteten av tekstingen selv. Filtypen er lett å jobbe med, og er samtidig lett å ta i bruk i ettertid.

De aller fleste videoavspillerne gjenkjenner dessuten filtypen. Dette innebærer at videoavspilleren kan ta underteksten i bruk automatisk.

Ettersom filen er skrevet i ren tekst, kan man lett gå inn og redigere den. Du kan velge når underteksten skal vises, hvor lenge den skal vises og hva som skal stå i den. Filen vil kunne sendes sammen med videoen og vises på nesten alle datamaskiner.

Filen tar også liten plass, er lett håndterlig og kan brukes av de fleste systemer. SRT-filer er rett og slett anvendelige og brukervennlige.

Dame tekster video på PC

Du kan legge undertekster på video selv

Du kan legge undertekster på video selv ved å bruke en SRT-fil. Dette er som sagt enkelt, og kan gjøres på de fleste datamaskiner. Selv enkle tekstredigeringsprogrammer som Notepad kan brukes til å skrive egne tekster fra bunnen av, eller til å redigere eksisterende undertekster.

Det finnes også andre måter å legge undertekster til på video. Du kan legge teksten inn i selve filmen om det få scener som har tekst, noe som gir mindre omfattende arbeid.

Du kan også bruke tjenester og verktøy som diverse nettsider tilbyr. Enkelte tilbyr redigeringsverktøy, mens andre tilbyr automatisk teksting.

Det er viktig at budskapet kommer frem og blir forstått, og det kan da være lettere å gjøre det selv enn å la andre tolke det mens de jobber. Finn derfor den måten å arbeide med undertekstene dine på som fungerer best for deg.

Tips og gode idéer for teksting av video

Er automatisk teksting av video et alternativ?

Automatisk teksting av video kan være et alternativ, men kun i veldig få tilfeller. Har du en mindre YouTube-kanal med mindre behov for kvalitet, vil det være fordeler ved å ta i bruk tjenesten. Men selv her vil man være tjent med å ha gode undertekster.

Gode undertekster er viktige for å bli forstått, og automatisk teksting gjør dette vanskelig. Man kan få feil oversettelser, eller bli forstått feil på grunn av en dialekt og ende opp med å ikke få frem budskapet sitt. Med manuell teksting slipper du å bli misforstått.

Teksting av video på PC

Motta hjelp til teksting av film

Det er lov å motta hjelp til teksting av film. Man vil få frem budskapet sitt, men det betyr ikke at du trenger å gjøre det alene. Gode skribenter og godt samarbeid vil føre til et godt sluttresultat.

Å legge undertekster på sin egen video har blitt vanligere, men er tidkrevende. Arbeidet kan være veldig tidkrevende med lange filmer, og det krever kompetanse å gjøre det kjapt. En lang film kan ta mange timer å skrive undertekster for, og enda lenger om man er uerfaren.

Våre undertekstere har god erfaring og vil hjelpe deg med å heve ditt produkt. Vi jobber sammen med deg for å levere gode undertekster. Vi kan gjøre hele jobben og levere deg et ferdig produkt, men kan også gjøre kun deler av jobben for deg om ønskelig.

Kontakt Din Undertekst i dag, og motta ferdig undertekst på 1-2-3!