Hvordan tjene penger på YouTube i Norge?

Mange i Norge drømmer om å tjene penger på YouTube, noe som også er fullt mulig dersom du deler innhold som appellerer til en spesifikk målgruppe. Det finnes mange inntektskilder, inkludert sponsor- og annonseinntekter.

Her kan du lære mer om hvordan du kan tjene penger på YouTube i Norge, og hva du kan gjøre for å lage best mulig videoinnhold.

Hvordan kan du tjene penger på YouTube i Norge?

Hvordan oppnå inntekt fra YouTube?

Det finnes mer enn én måte å tjene penger på via YouTube i Norge. Hvilke inntektskilder som er mest aktuelle for deg, avhenger av både målgruppe og popularitet. Husk at du bør være med i YouTube sitt partnerprogram om du ønsker å tjene penger på videoene dine.

For å kunne bli med i partnerprogrammet må du først sende inn en søknad. Dersom kanalen din godkjennes for partnerprogrammet, vil du få tilgang på mange potensielle inntektskilder. La oss se nærmere på de forskjellige muligheter som finnes!

Personer som ser på annonser: Hvordan tjene penger på YouTube?

Annonseinntekter

Dersom du har en video med mange visninger, gir dette annonsører en gylden mulighet for å nå ut til målgruppen sin gjennom annonser.

Det kan være snakk om videoannonser som viser før og under avspilling av videoen din, men også bannerannonser eller lignende. Jo flere views videoen din har, jo mer er annonsørene villige til å betale for at annonsen deres skal vises.

Samarbeid: Hvordan tjene penger på YouTube?

Kanalmedlemskap

Som medlem i YouTube sitt partnerprogram kan du også tilby medlemmene av kanalen din et kanalmedlemskap. Dette innebærer at de kan betale et månedlig gebyr for å motta unike medlemsfordeler.

Hva slags medlemsfordeler det er snakk om, er opp til deg. Det kan for eksempel være snakk om unike merker, emojier eller sendinger som kun vises for medlemmene. Med kanalmedlemskap kan medlemmene også tilbys muligheten for direkte-chat eller lignende.

Person ser på video på nettbrett: Hvordan tjene penger på YouTube i Norge?

Inntekter fra YouTube Premium

I Norge kan du også tjene penger på YouTube gjennom YouTube Premium. Dette innebærer kort fortalt at dersom en Premium-abonnent kikker på videoen din, vil du kunne få en andel av inntektene som genereres gjennom annonser.

Du kan gjerne supplere inntekter fra YouTube Premium med ordinære annonseinntekter, kanalmedlemskap og lignende.

Sjekkliste: Slik tjener du penger på YouTube i Norge

Super Stickers og Superchat

Dersom du har en populær YouTube-kanal med mange følgere, kan det også være aktuelt å generere inntekter fra Super Stickers eller Superchat.

Dette innebærer at fans av kanalen din kan betale for at meldingene deres skal fremheves i chatten.

Fans av kanal: Hvordan tjene penger på YouTube i Norge?

Crowdfunding og donasjoner

Det er også mulig å tjene penger på YouTube gjennom crowdfunding og donasjoner fra seerne. Dette kan være utfordrende å få til, med mindre seerne føler de har en god grunn til å støtte kanalen din eller deg.

Det koster gjerne litt penger å drive en YouTube-kanal, og du kan kanskje forklare seerne at du er avhengig av donasjoner om du skal fortsette å publisere innhold. Dersom du ønsker å samle inn penger til en god sak, kan også crowdfunding være aktuelt.

Mann som jobber med videoer: Hvordan tjene penger på YouTube i Norge?

Varehylle-inntekter på YouTube

En siste inntektsmulighet som finnes på YouTube, er såkalte varehylle-inntekter. Dette innebærer at du kan tjene penger på at fansen din kjøper offisielle merkevarer du viser gjennom videoene eller siden din for øvrig.

Mange store youtubere tjener godt på varehylle-inntekter, men denne inntektskilden er kanskje ikke like aktuell for deg med en liten YouTube-kanal.

Er det realistisk å tjene penger på YouTube i Norge?

Er det realistisk å kunne leve av YouTube?

Det å tjene penger på YouTube i Norge er fullt mulig, men det er ikke nødvendigvis realistisk at du skal tjene nok til å kunne leve av kanalen din. Skal du klare dette, må du regne med hardt arbeid, prøving og feiling og en god dose tålmodighet.

Det kanskje viktigste er å lage innhold som målgruppen din faktisk interesserer seg for. I tillegg bør du sørge for god videokvalitet, jevnlig deling av videoinnhold og hyppig markedsføring av kanalen din.

Mann presenterer kjente folk som tjener penger på YouTube i Norge og utland

Kjente profiler som tjener penger på YouTube

Det er mange YouTube-stjerner både i Norge og utland, og flere av dem tjener veldig godt på kanalene og videoene sine. Disse profilene kan være både til fascinasjon og inspirasjon for deg som ønsker å tjene penger på YouTube selv.

Her er noen av de mest kjente profilene som tjener til livets opphold gjennom deling av videoer på YouTube:

 

  • Justin Bieber
  • Jeffree Star
  • Stevin John / Blippi
  • Felix Kjellberg / PewDiePie
  • Logan Paul
  • Mark Fischbach / Markiplier
  • Daniel Middleton
  • Amalie Olsen
Hvordan kan du tjene penger på YouTube i Norge?

Slik lager du bra innhold til YouTube

Skal du tjene penger på YouTube i Norge, er du først og fremst avhengig av godt innhold. Uten videoinnhold som engasjerer eller underholder, vil du heller ikke få spesielt mange følgere eller views.

Og hva som kan defineres som «godt innhold» vil avhenge av hvem målgruppen din er. Sett deg inn i hva slags innhold målgruppen din setter pris på, enten det er tips, forklaringer eller noe annet.

God videokvalitet er alltid en fordel. Film gjerne med et kamera som lar deg lage HD-videoer av høy kvalitet. Planlegg gjerne innholdet i videoen på forhånd, slik at helheten blir gjennomtenkt og god.

Når filmen er ferdig redigert, er det på tide å legge til undertekst. Med undertekst kan du nå ut til mange flere mennesker, noe som er viktig om du skal kunne tjene penger på YouTube. Jo flere som får glede av videoene dine, jo mer penger kan du tjene. 

Prøver du å tjene penger på YouTube i Norge? Bestill undertekst og nå ut til flere!

Få hjelp med undertekst til YouTube-videoer

Dersom du drømmer om å tjene penger på YouTube i Norge, gjelder det å dele engasjerende videoer som appellerer til målgruppen din. Ved å delta i YouTube sitt partnerprogram, kan du oppnå inntekter gjennom både annonser, kanalmedlemskap og lignende.

Om du ønsker undertekster som lar deg nå ut til flere mottakere gjennom YouTube, kan Din Undertekst hjelpe deg. Vi lager undertekst av høy kvalitet som gir videoene dine et proft og appellerende uttrykk.

Kontakt oss i dag for undertekster med kort leveringstid!