Program til videoredigering

Mange er på jakt etter et gunstig program til videoredigering, enten det er snakk om redigering av filmproduksjoner, YouTube-videoer eller hjemmevideoer. Det finnes heldigvis mange gode programmer å velge mellom!

Her skal vi se nærmere på ulike programmer til videoredigering, slik at du enkelt kan finne programvaren som passer deg best.

Datamaskin for filmredigering: Finn et program til videoredigering

Kan man få gode redigeringsprogram for video gratis?

Dersom du ikke har behov for spesielt avanserte redigeringsmuligheter, kan du finne mange gratis videoredigeringsprogrammer som gjør nytten. Husk imidlertid på at det ofte er nokså begrenset hva du kan gjøre med gratisprogrammene.

Mange program til videoredigering finnes både i gratis- og premium-versjoner. Gratisversjonen er da en forenklet utgave av programmet, mens premium-versjonen gir deg tilgang på mer avanserte redigeringsverktøy.

Skal du lage en stor filmproduksjon vil du nok ha bruk for et premium-program. For deg som driver med småskala filmproduksjon – for eksempel til egen YouTube-kanal – er ofte gratisprogrammer mer enn bra nok.

Her er noen gratis program til videoredigering du kan teste ut:

 

 • Lightworks
 • Shotcut
 • DaVinci Resolve
 • Microsoft Video Editor
 • Hitfilm Express
 • Movie Maker Online (ikke et program – redigering foregår i nettleseren)
 • Video Editor for Windows
 • EZGif
 • Apple iMovie (integrert på Mac-maskiner)
 • Adobe Spark
Dame som jubler over bra filmredigeringsprogram: Finn et program til videoredigering her

Hva er markedets beste program til videoredigering?

Du kan komme langt med et gratis program til videoredigering, men i noen tilfeller vil ikke gratisprogrammer være tilstrekkelig. Dersom du ønsker proffe verktøy for redigering av video, må du som regel betale litt for det.

Blant premium-program til videoredigering som ikke er gratis, er det enkelte programmer som stikker seg ut som spesielt gode. Disse programmene brukes ofte av profesjonelle filmskapere, så her kan du regne med å få mye funksjonalitet for pengene:

 

Fire personer jobber med filmredigering: Finn et gratis program til videoredigering

Hva slags funksjoner bør et program til videoredigering ha?

Det er veldig individuelt hva slags krav man stiller til et videoredigeringsprogram. Noen har kun behov for enkle funksjoner som klipping, mens andre ønsker å ha tilgang på avanserte 3D-verktøy eller lignende.

Det er likevel visse egenskaper og funksjoner du bør tenke over eller være på utkikk etter når du skal skaffe et program for videoredigering. Her er en oversikt:

 

 • Kompatibilitet med ulike enheter og operativsystemer
 • Støtte av ulike filformat
 • Undertekst
 • Klipping
 • Lyssetting
 • Justering av farger og kontraster
 • Filtre
Nå ut til målgruppen din med kvalitetsvideoer: Finn et program til videoredigering

Hvordan lage en film som når ut til målgruppen?

Met et godt program til videoredigering kan du ofte oppnå god visuell kvalitet (og lydkvalitet) som appellerer til målgruppen. En god spillefilm bør imidlertid også ha en engasjerende handling og spenningskurve.

Skal du lage en video til sosiale medier eller YouTube, kan det også være greit å tenke over hva slags innhold som appellerer til målgruppen.

Ellers er det også lurt å sørge for at filmen din har undertekst, da dette sørger for at så mange som mulig kan få glede og nytte av produksjonen. Undertekst gjør at målgruppen kan få med seg innholdet selv når lyden er slått av (eller ved sviktende hørsel).

Husk også på at undertekst lar deg nå ut til målgrupper på ulike språk. En norskspråklig video vil for eksempel ha større sjanse for å slå gjennom i utlandet dersom du har engelsk undertekst.

To hender som hilser: Få hjelp med undertekst og finn beste program til videoredigering

Motta hjelp med undertekster

Når du skal lage en film kan et program til videoredigering komme godt med. Med programmet kan du både klippe, justere farger og foreta andre justeringer av råmaterialet. Det finnes både gratis og betalte programmer på markedet, og noe for ethvert behov.

Noen deler av redigeringsarbeidet kan være tidkrevende. Produksjon av undertekst faller gjerne innunder denne kategorien. Dersom du ønsker hjelp med undertekst til filmen din, har vi tjenestene du leter etter.

Kontakt oss i dag og motta undertekst laget av dyktige tekstbehandlere!