Redigere film gratis

Mange ønsker muligheten for å kunne redigere film gratis. På den måten kan de klippe og forbedre videoene som skal publiseres, uten at det trenger å koste noe.

Heldigvis finnes det mange verktøy du kan ta i bruk for gratis videoredigering. Vi skal her se nærmere på noen av appene som lar deg redigere film gratis.

Er det mulig å redigere film gratis?

Er det å redigere film gratis et godt alternativ?

Ja. Dersom du har et begrenset budsjett, kan det å redigere film gratis være et veldig godt alternativ. Samtidig bør du huske på at gratis redigeringsverktøy ofte byr på visse begrensinger.

Mange redigeringsverktøy finnes i en gratisversjon og en betalt versjon. Sistnevnte vil ofte by på flere og mer avanserte verktøy. Skal du redigere film gratis, er det også mulig at du må belage deg på å motta reklame mens du bruker appen.

Dersom du kun har behov for grunnleggende redigering av video og ikke har noe imot reklame, er apper for gratis filmredigering et supert valg.

Person som velger å redigere film gratis på PC

Beste videoredigeringsprogram for deg som vil spare penger

Dersom du har en smarttelefon vil du sannsynligvis kunne finne mange gratis redigeringsverktøy for video og foto. Enten du har Android, iPhone eller andre operativsystemer, vil du kunne finne gratis-verktøy i app-butikken.

Vi skal her se nærmere på noen av appene som lar deg redigere film gratis gjennom ulike enheter. Finn et verktøy som passer deg og dine kriterier.

Man kan redigere film gratis på mobilen

Gratis videoredigering på iPhone

Dersom du har en iPhone, kan du finne en rekke apper som lar deg redigere film gratis i App Store. Her er noen av appene du kan teste ut: 

 • InShot
 • InShot Pro (kan testes gratis)
 • Splice Video Editor & Maker
 • Video Studio
 • iMovie

Husk at iMovie er en av standard-appene som følger med Apple-enheter. Med denne appen kan du få mulighet til å redigere film gratis, enten det er snakk om effekter, musikk, overganger eller lignende.

De samme mulighetene finnes på MacBook. Her kan du også finne iMovie og mulighet for å laste ned eksterne apper i App Store.

Du kan redigere film gratis

Gratis videoredigering på Android

Om du benytter deg av Android som operativsystem, finner du også mange gode muligheter for å redigere film gratis. Her er noen av våre favoritter: 

 • Adobe Premiere Rush (gratis og betalt versjon)
 • FilmoraGo
 • InShot (gratis og betalt versjon)
 • VideoShow
 • VivaVideo
 • KineMaster

Husk at du også kan redigere videoene du filmer med innebygde funksjoner på mobilen din. Dette kan gjøres med verktøy i kamera-appen. Her kan du utføre grunnleggende videoredigering som klipping og endring av kontrast.

Sjekkliste for å redigere film gratis

Er videoredigering i Windows gratis?

Du kan finne flere nyttige gratisverktøy for videoredigering dersom du bruker en PC med Windows. Her er noen av de mest populære valgmulighetene: 

 • Lightworks
 • VideoPad
 • DaVinci Resolve
 • HitFilm Express
 • VSDC Free Video Editor
 • Blender
 • OpenShot
 • Movie Maker Online

Mange av disse programmene finnes i både betalte og gratis versjoner. Du har uansett mange valgmuligheter, og vil ganske sikkert kunne finne et program med funksjonene du trenger.

Mann snakker om det å redigere film gratis på megafon

Er undertekst til video gratis?

Dersom du har behov for undertekst til video, kan du finne verktøy som lar deg lage dette gratis. Det er imidlertid veldig varierende hvor gode disse programmene er, og noen har en del reklame.

Vi vil uansett anbefale deg å lage all undertekst fra bunnen av. Det finnes enkelte verktøy som kan generere automatiske undertekster til video, men disse er som regel veldig upålitelige. Teksten som vises på skjermen vil ofte bli veldig feil.

Dersom du synes det er tungvint eller tidkrevende å lage undertekst fra bunnen av, er det mulig å få hjelp. Profesjonelle undertekster trenger heller ikke å koste skjorta. Her kan du lese om minuttpris for undertekster, og få en viss oversikt.

Undertekst lar deg nå ut til folk i hele verden: Lær mer om det å redigere film gratis

Hvorfor bør videoen ha undertekst?

Undertekst er en viktig del av redigeringsprosessen når du skal lage videoer. Den kanskje viktigste grunnen til dette, er at du gjør innholdet i videoen tilgjengelig for flere. Det er blant annet mulig å få glede av innholdet selv om lyden er av.

Det blir også lettere å tolke innholdet og det som blir sagt, selv med lyden på. Dersom noen snakker litt raskt eller utydelig i klippet, kan undertekst bidra til at budskapet kommer frem.

Med undertekst kan også mennesker med nedsatt hørsel få glede av filmen. Du kan til og med ha undertekst på flere språk, slik at du kan nå ut til målgrupper på tvers av landegrenser og kontinenter.

Hender som hilser: Kan du redigere film gratis?

Bestill undertekst i dag

Det å redigere film gratis kan by på mange muligheter. Du kan for eksempel klippe videoen og lage overganger, eller legge på ulike filtre. Du kan også finne gratis verktøy for undertekst, men disse fungerer ikke alltid like bra.

Enten du synes det er tungvint eller vanskelig å lage undertekst til videoene dine, kan det være fint å vite at hjelpen ikke er langt unna. Vi kan lage undertekst til video til en konkurransedyktig pris, og sørger for at resultatet blir av høy kvalitet.

Kontakt oss i dag, og bestill undertekst til filmen din!