SRT-fil

Man bruker ofte en SRT-fil når man lager undertekster. Filformatet har blitt en standard, og de fleste har møtt på filer av denne typen tidligere. Den brukes som et tillegg ved visning eller lastes opp sammen med en videofil på diverse nettsteder for videodeling.

Filene er enkle å lage og bruke, og er et veldig godt alternativ til andre undertekstformater. Ved å ta i bruk en SRT-fil sørger du for at du ikke får mange feiltolkninger i undertekstene, og det er lett å både dele og redigere teksten – også for dem som mottar dem.

Forstørrelsesglass ser nærmere på hva en SRT-fil er

Hva er en SRT-fil?

En SRT-fil er en undertekstfil som er skrevet i ren tekst, og SRT står for «SubRip Text». Dette kommer av at formatet opprinnelig kommer fra et SRT-program som heter SubRip, og programmet kan også brukes til å formatere undertekstene etter at de er skrevet.

SRT-filer har blitt brukt lenge, og nærmest alle – spesielt bransjefolk – vil vite nøyaktig hva de inneholder og hvordan de brukes. Når man laster ned filmer på nett, finner man også ofte en vedlagt SRT-fil i samme mappe. Når det gjelder serier vil SRT-filen ofte være kodet inn i selve episodene.

SRT-fil er derfor et veldig godt valg for undertekster til både store og små prosjekter. Filen tar liten plass og kan enkelt sendes sammen med videoen, men også via e-post eller lignende.

Mann jobber med SRT-fil til undertekster

Hvordan lager du en SRT-fil?

I og med at filen er skrevet i ren tekst, er det forskjellige muligheter når man skal lage en SRT-fil. Noen liker å jobbe i egne programmer for undertekster, mens andre skriver direkte i enkle program som Notepad eller TextEdit.

Formatet for innholdet ser slik ut:

1
00:00:00,000 –> 00:00:00,001
Undertekst her.

Med et så enkelt og selvforklarende format kan de fleste få til å lage undertekster. Det finnes formateringsverktøy man kan bruke i tekstfilen, basert på enkle HTML-koder for ting som tykk tekst, understreker, farger og plassering.

Etter at man har skrevet filen, er det bare å lagre den med en .srt-ending. Da er den i all hovedsak klar til bruk. Man kan så velge å formatere den selv, eller ta i bruk programvare som SubRip for å gjøre dette.

Lyspære - få gode tips til arbeid med SRT-fil

Legg undertekstene på videoen

Det finnes forskjellige måter å legge undertekstene på videoen i etterkant. Man kan kode den inn i videofilen, man kan velge den som spor for undertekst i medieavspillere, eller man kan laste den opp sammen med videoen på internett.

De forskjellige metodene for anvendelse har alle sine forskjellige fordeler og ulemper, men alle tar nytte av godt skrevne SRT-filer. Velger man å brenne tekstene på filmen, mister man valgmuligheter. Hvis man tar i bruk en separat fil, kan den bli borte eller man kan ende opp med feil fil.

Det å legge undertekster på videoen er den enkleste delen av arbeidet, og den delen som er mest prosjektavhengig. Forskjellige metoder vil være passende til forskjellige verk, og man må finne den metoden som passer for seg.

Skribent inngår avtale med filmprodusent om gratisprøve på undertekst i SRT-fil

Motta ett minutt med undertekster gratis

Din Gruppen vil gi deg muligheten til å motta ett minutt med undertekster gratis. Om du ikke har undertekster fra før vil du da merke hvor stor forskjell undertekst kan utgjøre. Har du undertekster fra før, vil du merke hvor deilig det er å ikke måtte arbeide med tidkrevende teksting mens du jobber med andre ting.

Det er veldig tidkrevende å skrive gode undertekster. Arbeidet er preget av utarbeidede metoder og rutiner som skaper god arbeidsflyt og gjør at SRT-filen kan leveres raskt, uten tap i tekstkvalitet. Med vår hjelp kan du stole på at det ferdige produktet blir levert i sin helhet, helt uten noe «om og men».

Vi har undertekstere med god erfaring og gode rutiner som veldig gjerne vil hjelpe deg med å skape flotte undertekster til videoer. Kontakt oss i dag og motta ett minutt gratis teksting!