SRT-tekstfiler

SRT-tekstfiler sørger for knirkefri deling av undertekster i et enkelt format. Ved å bruke SRT-filer vil man enkelt kunne dele, laste opp og redigere undertekster. Dette gjør formatet overlegent i en digital verden i evig vekst.

En SRT-fil kan jobbes med av alle, på alle datasystemer. Filtypen er liten og kan sendes sammen med eller legges inn i en video ved opplasting eller sending. SRT-formatet følger det samme mønsteret og kan redigeres lett i ettertid.

Ved å ha gode undertekster vil du sørge for at du når et så bredt publikum som mulig, og at alle har glede av å se, og forstå det du har laget.

Mann som sitter på PC og lager undertekster med SRT tekstfiler

Hva er en SRT-fil?

En SRT-fil er en tekstfil som inneholder undertekster og informasjon om når de skal vises, og i hvilken rekkefølge. Formatet er likt for alle og er kjent i bransjen. Filen kan dermed deles enkelt, og kan arbeides på av alle med tilgang til enkle tekstbehandlingsprogrammer.

SRT-formatet er noe de fleste er vant med, selv utenfor bransjen. Det er i mange tilfeller det første møtet undertekster, i og med at det er formatet som blir brukt for deling av undertekster på nettet og de fleste har lastet ned en film som hadde en SRT-fil eller lastet ned en SRT-fil til en film de har fra før.

Ettersom både bransjefolk og andre er kjent med, forstår og kan jobbe med filformatet har det blitt veldig utbredt og brukes i alle mulige sammenhenger. De fleste av nettstedene som tillater opplasting av video tillater også opplasting av SRT-filer for undertekster.

Oversettelse med undertekster i SRT tekstfiler

Slik lager du SRT-tekstfiler

SRT-tekstfiler lager du i ren tekst. Enten i enkle tekstbehandlingsprogrammer som for eksempel Notepad, eller i mer ekstensive programmer med forskjellige verktøy. Det kommer litt an på prosjektet og om man ønsker å gjøre det selv.

Formatet tekstfilen er skrevet i er slik:

1
00:00:00,000 –> 00:00:00,000
Undertekst her

Dette enkle formatet gjør det lettere å redigere i etterkant, og gjør at det er lett å skille mellom replikker og linjer ettersom man kan søke etter enten tiden, nummeret på linjen eller en av replikkene selv. Selv om det ser enkelt nok ut, vil det ta lang tid å jobbe med, spesielt på lange prosjekter.

Selve filen er liten og enkel da ren tekst ikke tar mye plass og er lett for videoprogrammer å ta i bruk. Programmene vil i mange tilfeller automatisk ta i bruk SRT-filen om den ligger sammen med filmen.

SRT tekstfiler for undertekst

Kode filen inn i din video

Du kan også kode filen inn i din video. Ved å bruke verktøy som lar deg legge SRT-filen rett inn i videoen, eller som lar deg laste den opp sammen med videoen din på nettet lar deg legge undertekstene som en del av videoen din.

Ved å gjøre det så enkelt som å slå sammen video og undertekst, vil underteksten vises automatisk, eller være tilgjengelig som et spor for undertekst i programmet du bruker for å spille av videoen. Dette gjør at delingen blir enda enklere, og man slipper å tenke på filer som mangler.

Man kan også gjøre noenlunde det samme med å ha SRT-filen i en lukket mappe sammen med videoen og sende den samlet, men da av andre grunner.

Undertekst til film med SRT tekstfiler

Motta ett minutt med gratis undertekster

Motta ett minutt med gratis undertekster til ditt prosjekt! Din Gruppen tilbyr deg en smakebit på hvor stor fordel det er å ha gode undertekster, og hvor godt tjent man kan være med å få hjelp til å skrive dem.

Det er tidkrevende og presist arbeid, og uerfarne aktører vil måtte bruke veldig mye lengre tid på det enn nødvendig. Ved å motta hjelp av flinke undertekstere og audiovisuelle oversettere vil du være garantert et godt sluttprodukt.

Vi kan levere undertekster norsk eller engelsk, skrevet fra bunnen av eller redigert og oversatt fra eksisterende tekstfiler. Sammen med deg vil vi jobbe for å levere nøyaktig det du trenger, og gi dine videoer eller filmer et løft.