SRT video

Bruk av SRT på video har blitt veldig vanlig. Man får ofte med en SRT-fil når man laster ned video, og mangler den eller det er noe galt med den kan man enkelt finne en erstatning på nett. Det er enkelt å jobbe med formatet og det kan brukes overalt.

Underteksting kan være med på å gjøre en video god. Det er et veldig godt verktøy for forståelse, og mange flere vil ha gleden av å kunne se videoen din.

Det finnes forskjellige måter å ta i bruk undertekster, med forskjellige bruksområder. De forskjellige metodene som å brenne undertekster direkte på filmen eller å laste dem opp separat på internett vil ofte likevel kreve en SRT-fil. Formatet er enkelt og kan dermed brukes på veldig mange måter.

SRT

Hva er en SRT-fil?

En SRT-fil er i hovedsak bare hva man lagrer den som. Det er bare en fil skrevet i ren tekst i enkle tekstbehandlingsprogrammer som for eksempel Notepad. Filen inneholder som regel kun informasjon om hva som skal stå i undertekstene og når de skal vises.

SRT-formatet er det mest utbredte for undertekster. De fleste vil kjenne til det, og det kan brukes til veldig mye. Man kan bruke flere filer samtidig og kan da velge mellom dem enten i avspillere på nett, så lenge de er lastet opp, eller i mediespilleren du bruker på din datamaskin, eksempelvis VLC.

Person som lager SRT-fil på PC

Hvordan lager du en SRT-fil?

Når du lager en SRT-fil, er det noen triks for hvordan man jobber. Det er tidkrevende, men enkelt. Med en video åpen og et tekstdokument på siden av, skal du skrive av alt som blir sagt, og eventuelle lyder og andre ting man kanskje må ta forbehold for.

Den kan også formateres, både i selve filen og av andre programmer. Enkle koder hentet fra HTML kan brukes for like enkel formatering, og programmer som SubRip kan redigere SRT-filer med egne verktøy og visuelle forhåndsvisninger.

Et eksempel på hvordan en linje med undertekst i en SRT-fil kan se ut, med litt formatering kan være:

1
00:00:00,000 –> 00:00:00,001
<b>UNDERTEKST! </b>

I og med at formatet er såpass enkelt kan man derfor også like enkelt redigere det i etterkant.

Videoavspiller for SRT-fil

Slik legger du undertekster på video

Å legge undertekster på video er enkelt. I de fleste tilfeller trenger man ikke å gjøre noe og kan bare dra dem inn i programmet man bruker for avspilling, eller laste dem opp sammen med videoen på nettsider som for eksempel YouTube.

Man kan brenne filen inn på selve videoen, som kalles “open captioning”. Da tekstene vil være en del av selve videoen vil de alltid være der, men her mister man en del redigeringsmuligheter. Dette alternativet er en god løsning i noen tilfeller, som for eksempel på Snapchat.

En annen måte å gjøre det på er å spleise filene sammen og man ender da med et ganske likt resultat som ved å brenne dem på, men undertekstene vil ligge som et spor man kan velge å skru av og på.

1 minutt

Motta 1 minutt gratis undertekster

Din Gruppen vil la deg motta 1 minutt gratis undertekster til et hvilket som helst prosjekt. Vi kan levere en godt skrevet SRT-fil for undertekster til video på opp til 1 minutt på enten norsk eller engelsk, tilpasset formålet.

Å arbeide med undertekster tar mye tid, ofte mer enn man ser for seg, og det finnes god hjelp å få. Metoder og teknikker som har blitt utviklet og tatt i bruk av våre erfarne undertekstere gjør at du kan stole på at du får levert et godt produkt, raskt og uten stress.

I og med at det tar lang tid å jobbe med, tar det bort mye tid som kunne blitt brukt til andre ting, og i en deadline situasjon for eksempel, kan dette være stressende. Våre undertekstere vil i alle tilfeller jobbe sammen med deg for at du skal være fornøyd med det endelige resultatet.