Teksting iTunes filmer

Manglende teksting på iTunes filmer kan være frustrerende. Enten du har laget en egen film du skal legge ut på iTunes, eller har kjøpt en film som du skal spille av i plattformen, vil undertekster være gull verdt.

Undertekster blir i dag brukt overalt. Både innen TV og film vil man nesten alltid finne et undertekstspor i en eller annen form. iTunes-filmer er ikke utelukket fra dette, og det er ingen grunn til at man ikke skal kunne ta undertekster i bruk også der.

Enkelte mediespillere støtter ikke SRT-filer, og man må derfor søke etter andre metoder enn direkte bruk – som for eksempel myke undertekster eller hardkoding. Dette er ikke vanskelig, og arbeidet med SRT-filen fungerer på samme måte frem til dette punktet.

Teksting av iTunes filmer på PC

Hvordan tekster du iTunes filmer?

Når du jobber med teksting av iTunes-filmer er det noen forbehold du må ta. I og med at programmet ikke har støtte for opplastning av egne SRT-filer, som er det enkleste og mest utbredte formatet for undertekster, må man finne en annen løsning for å ta dem i bruk. Dette betyr ikke at prosessen er vanskelig.

Det finnes mye forskjellig programvare som kan hjelpe deg med å legge undertekstene dine på som såkalte «myke» undertekster. Dette vil si at de legges inn i videoen, men at de ikke brennes inn. Underteksten kan dermed skrus av og på. Et eksempel på et program som kan gjøre dette, er Handbrake.

Dette vil da gjøre at selve videofilen inneholder undertekstene, og man vil kunne ta dem i bruk også i programmer som ikke støtter direkte bruk av SRT-filer. Dette inkluderer iTunes, og du kan da spille filmen av som vanlig og velge å skru av eller på underteksten etter eget ønske.

To personer jobber med teksting av iTunes filmer

Slik lager du en SRT-fil

En SRT-fil lager du enkelt i et tekstredigeringsprogram der man kan skrive rene tekstfiler – som for eksempel Notepad eller TextEdit. Man kan også ta i bruk annen programvare som er tilegnet undertekster, men ettersom SRT-formatet er så enkelt vil ikke dette være nødvendig.

SRT-filen vil inneholde informasjon om når teksten skal vises, med tidsmarkeringer for når den skal dukke opp og forsvinne, og med selve underteksten på linjene under. Hver blokk med undertekst vil være nummerert, og et eksempel på hvordan en blokk kan se ut er som følger:

1
00:00:00,000 –> 00:00:00,001
Linje med undertekst #1
Linje med undertekst #2

Hele blokken vil vises samtidig, så man må tenke nøye gjennom hva som skal vises når. Dette er viktig for å ivareta dramaturgien og for å ikke gi vekk poenget for tidlig. Etter at man har skrevet filen ferdig, er det bare å lagre den med en .SRT-ending. Filen vil nå være klar til bruk!

Teksting av iTunes filmer gjør at mennesker fra ulike deler av verden forstår innholdet

Legg SRT-filen på videoen

SRT-filen kan legges på videoen ved hjelp av diverse programvareløsninger som er enkle å finne på nett, som for eksempel programmet Handbrake. Du kan også bearbeide underteksten videre ved hjelp av programvare for formatering og visning – som for eksempel SubRip.

Det å legge SRT-filer på video er enkelt, og man trenger ikke være særlig datakyndig for å få det til. Man kan også hardkode SRT-filen inn i filmen, noe som også kan være nyttig til enkelte formål. Man mister da en del redigeringsmuligheter, og skal man ta i bruk flere spor vil prosessen være keitete.

Når du har lagt SRT-filen på videoen – uavhengig av metode – er det bare legge den inn i mediespilleren. Eksempelvis da iTunes, der du kan spille filmen av som normalt.

Motta hjelp med teksting av iTunes filmer

Motta en gratis test

Du kan motta en gratis test på leveranse av undertekster hos Din Gruppen! Å arbeide med undertekster blir mye mer effektivt med erfaring og gode rutiner. Dette skyldes at teksting er veldig tidkrevende arbeid, og da spesielt for nybegynnere.

Våre undertekstere har god erfaring og jobber flittig med godt utarbeidede tekstemetoder, noe som sikrer at de kan utføre jobben enklere og raskere. Med vår hjelp vil du kunne stole på at arbeidet blir gjort skikkelig og i god tid. Samtidig slipper du å måtte bruke tid og krefter på tekstingen selv.

Dette frigjør det til å fokusere på andre ting, og vil lette arbeidsmengden betraktelig. Høres dette ut som noe for deg? Da er det bare å ta kontakt for en gratis test av teksting for iTunes filmer!