Teksting video Snapchat

Snapchat har blitt stort, og teksting av video på denne plattformen vil derfor være til stor hjelp. Applikasjonen har blitt en av de største for deling av bilder og video, og har i senere tid lagt til muligheten til å laste opp lengre videoer, automatisk satt sammen av de korte klippene.

Snapchat-videoer fra influencere, nyhetskanaler eller andre aktører blir nå lagt ut som lengre videoer og ligger tilgjengelig for alle via «Discover»-funksjonen direkte i appen. Dette betyr at behovet for undertekster vokser, og det føles gjerne tungvint å gjøre dette manuelt med deres eget tekstverktøy.

Snapchat har ikke lagt til rette for opplasting av SRT-filer, som er det vanligste formatet for undertekster. Dette betyr imidlertid ikke at man ikke kan bruke dem i det hele tatt. Det finnes forskjellige alternativer, og de mest aktuelle blir nevnt nedenfor.

SRT for teksting av video på Snapchat

Hvordan kan du tekste video på Snapchat?

For å tekste video på Snapchat, må man vite hvor lang videoen er og hvor viktig det er å kunne skru teksten av og på. Først da kan du finne den beste løsningen for ditt prosjekt.

Snapchat har ikke en funksjon for å laste opp SRT-filer direkte, og det er dermed litt mer vanskelig å vite hvordan man skal gjennomføre prosessen. Det finnes likevel enkle alternativer hvor man kan bruke SRT-filer. Disse ser vi nærmere på lenger ned i artikkelen.

Undertekst SRT: Teksting av video på Snapchat

Slik lager du en SRT-fil

En SRT-fil for Snapchat kan lages slik den lages for andre plattformer. Det er nokså enkelt å lage SRT-filer. Filen skrives i ren tekst og kan jobbes med i enkle tekstbehandlingsprogrammer – som for eksempel Notepad, eller egen programvare som SubRip.

Oppsettet for en SRT-fil vil se slik ut (tilfeldig tekst brukt som eksempel):

1
00:00:00,000 –> 00:00:00,000
Hei, jeg jobber som undertekster.
Så kult, det er et spennende felt!

Informasjonen om når blokken med undertekster skal vises, samt nummereringen, er med på å bestemme rekkefølgen for linjer med tekst. Prosessen krever stor presisjon. Man vil fort merke om timingen for undertekstene er feil.

Når du har skrevet filen ferdig er det bare å lagre den med en .srt-ending og ta den i bruk. Du kan også utforme den videre med enkle koder fra HTML, som for eksempel <b></b>, eller i programvare som SubRip. Sistnevnte gir mange valgmuligheter for formatering.

SRT-fil for teksting av video på Snapchat

Slik legger du filen på videoen din

Det er to hovedmetoder for å legge undertekster på en Snapchat-video. Disse er begge relativt enkle, og vil passe til forskjellige formål.

Den ene metoden involverer opplasting av videoen sammen med undertekstene en annen plass, for eksempel via YouTube eller Facebook. Man kan laste opp videoen sammen med SRT-filen og linke til den på Snapchat i feltet for undertekster. De vil da bli brukt i videoen på Snapchat, og kan skrus av og på.

Den andre metoden vil være å brenne undertekstene på selve videoen, som er det som kalles «open captioning». Her vil teksten være en del av selve videofilen, og den kan lastes opp som normalt. Man mister da muligheten til å redigere i ettertid, og man kan heller ikke skru underteksten av eller på.

SRT-fil for teksting av video på Snapchat

Motta gratis teksting av video på Snapchat

Ettersom teksting av video på Snapchat er tidkrevende og litt knotete, tilbyr Din Undertekst deg å motta en gratis prøvetekst. Vi kan hjelpe deg med ditt prosjekt og gi deg en smakebit på hvor deilig det er å slippe å bekymre seg over teksting.

Vi har flinke og erfarne undertekstere som sammen med deg vil jobbe for å levere et produkt du kan være fornøyd med. Underteksterne våre er flittige og har opparbeidet seg gode rutiner som gjør at arbeidet går raskt og knirkefritt.

Du vil da kunne fokusere på innholdet i videoen og slippe å tenke på den ekstreme arbeidsmengden underteksting kan medføre. Slapp av med kunnskapen om at teksting av video til Snapchat blir gjort profesjonelt, raskt og tilpasset dine behov!