Undertekster SRT

Undertekster i SRT-format er perfekt for deg som ønsker å sette tekst til videoer eller film. Ved hjelp av programvare, kan SRT-filen opprettes, for deretter å hardkodes inn i selve videofilen.

Det er mange grunner til å ha undertekster på dine videoer og filmer. Disse hjelper alt fra døve til personer som ikke kan språket det snakkes. Dessuten tillater de å se uten å ha lyden på.

Men mange som ønsker å sette undertekster til sine klipp, frykter prosessen bak. For hvordan fungerer egentlig undertekster i SRT-format og andre filtyper? Les mer om det her!

Norsk undertekst

Norske undertekster i SRT-format

Norske undertekster i SRT-format lar oss se blant annet utenlandske serier, der språket gjerne ikke er engelsk, men fortsatt kunne følge handlingen. Det er mye godt innhold fra blant annet Tyskland, Frankrike, Spania, osv.

Det er dessuten også en fordel for mange å ha norske undertekster selv på serier og filmer med norsk språk. Kanskje er dialekten vanskelig? Lyden er lav? Norske undertekster i SRT-format er uansett kjekt.

SRT-fil

Hvordan lage SRT-fil?

For å sette undertekster til et klipp, må en lage en egen fil for dette. Den mest populære typen her er SRT-filen. Denne kan du lage i et separat program, for deretter å hardkode den inn i klippet ditt.

Filen lager du i for eksempel et program slik som Aegisub. Her kan du spille av videoen mens du noterer det som blir sagt, og du kan velge tidsstempler for når undertekstene skal dukke opp.

All denne informasjonen «husker» SRT-filen. Når du så skal hardkode undertekstene, slik at de dukker opp i bunnen av klippet, vil undertekstene dukke opp akkurat til tiden du valgte.

Undertekst program

Programmer til teksting

Det finnes flere forskjellige programmer til teksting. Nedenfor er en liste over programvarer der du kan lage SRT-filer til undertekst for dine klipp:

  • Movavi Video Editor Plus
  • Jubler
  • Subtitle Workshop
  • Aura Video Editor
  • VideoProc
  • Kapwing
  • Aegisub

Sistnevnte, Aegisub, er det programmet vi benytter. Dette er et gratisprogram som alle og enhver kan bruke. Programmet er intuitivt, men det krever allikevel en del kunnskap for å utnyttes optimalt.

Det finnes flere andre programvarer der ute som er langt mer avanserte og dyrere også. Vi anbefaler uansett at du velger en profesjonell aktør til undertekster, da dette lønner seg i det lange løp.

Undertekst

Derfor er teksting viktig

Teksting er viktigere enn de fleste av oss tenker umiddelbart. Din Undertekst har blant annet samarbeidet med flere organisasjoner som ønsker å tilby undertekster til døve personer.

Det er flott at den jobben vi gjør tillater også døve å nyte den samme underholdningen som så mange av oss elsker. I tillegg er det mange fordeler å trekke av for de med særdeles god hørsel også.

Det finnes tross alt tusenvis av serier og filmer der ute på fremmedspråk. Ved hjelp av norske undertekster i SRT-format, blir plutselig disse seriene og filmene favoritter her hjemme i Norge.

Motta hjelp til undertekster!

Enten du har en kort snutt til sosiale medier, eller en hel spillefilm, vil vi veldig gjerne hjelpe deg med å lage undertekster i SRT-format. Vi har lang erfaring og har både ett og to triks i ermet.

Din Undertekst kan levere raskt og til en fastpris som få kan konkurrere med.