Videoredigering på nett

Videoredigering på nett er ypperlig når du skal utføre lettere redigeringsoppgaver, eller ikke kan eller ønsker å laste ned egen programvare. Det er fullt mulig å redigere en video direkte i nettleseren, og dette trenger heller ikke å koste noe særlig.

Her skal vi se nærmere på videoredigering på nett, og gi deg oversikt over de beste alternativene som finnes.

Mann ser etter svar: Hvorfor er videoredigering på nett lurt?

Hvorfor er videoredigering på nett praktisk?

Videoredigeringsprogrammer er ofte tunge å kjøre, og de kan også ta opp mye plass på harddisken din. Det er ofte behov for en kraftig PC dersom du skal redigere video, da det stilles spesifikke krav til både minne, prosessor og skjermkort.

Dersom du ikke har kapasitet til å laste ned et program, kan det å redigere i nettleseren være et godt alternativ.

Det kan også være aktuelt med videoredigering på nett dersom man kun redigerer videoer en sjelden gang iblant. Da vil det kanskje oppleves som lite hensiktsmessig å laste ned og installere et eget program.

En annen god grunn til å velge videoredigering på nett, er at det finnes mange gratis og velfungerende alternativer. Det betyr at hvem som helst kan redigere videoene sine i nettleseren med noen enkle tastetrykk!

Tre personer som bruker PC: Slik kommer du i gang med videoredigering på nett

Hvilke sider er best for videoredigering på nett?

Det finnes utallige sider for videoredigering på nett. Noen av disse koster penger, noe som for eksempel innebærer at man betaler et visst beløp per måned for å bruke siden. Andre varianter er gratis å bruke.

Mange sider tilbyr egne gratisversjoner, der du kanskje ikke får tilgang på de mest avanserte funksjonene. Dersom du ønsker å oppgradere, kan du eventuelt velge å betale litt ekstra. Andre sider kan testes ut gratis i en periode, før man må begynne å abonnere.

Her er en oversikt over de beste sidene for videoredigering på nett (samtlige av disse finnes i både gratis og betalt versjon, avhengig av hvilke funksjoner du har behov for):

  • Adobe Creative Cloud Express
  • Climpchamp
  • Veed.io
  • Kapwing
  • video

Merk deg at enkelte gratissider for videoredigering på nett innebærer at du får et vannmerke på den redigerte videoen. Dette gjelder blant annet om du bruker gratisversjonen av Veed.io.

Mann som jobber med videoredigering på nett på PC

Gratis videoredigering til PC og Mac

Det som er så bra med videoredigering på nett, er at det finnes løsninger som fungerer sammen med de fleste nettlesere og operativsystemer. Det betyr at du kan redigere videoer på nett enten du bruker Mac, en Windows-PC eller andre plattformer.

Husk at du også har mulighet for å gratis videoredigering via mobile enheter, enten det er en mobiltelefon eller et nettbrett. Du kan for eksempel laste opp en video du har filmet med mobilen din direkte på videoredigeringssiden, noe som er både raskt og enkelt.

Sjekkliste: Disse funksjonene er kjekke å ha ved videoredigering på nett

Hva slags funksjoner bør du se etter når du skal redigere videoer?

Hvilken side for videoredigering på nett som passer best for akkurat deg, avhenger av hvilke funksjoner du har behov for. Ulike nettsider inkluderer gjerne forskjellige redigeringsmuligheter i gratisversjonene sine.

Noen ønsker kun å klippe eller endre litt på det visuelle i videoen. Da kan det for eksempel være nyttig å finne en side som lar deg legge på filtre eller endre på kontrast og farger i videoen.

Andre ønsker mer avanserte funksjoner – som å kunne legge på rulletekst eller undertekst. Sistnevnte er veldig praktisk dersom du ønsker å publisere videoen eller dele den med andre. Med undertekster kan du nå ut til mange flere mottakere, på tvers av språk.

Det er også praktisk med undertekst til videoer du skal dele på sosiale medier – selv om det kun er til en norskspråklig målgruppe. Mange ser videoer med lyden av på Facebook og tilsvarende kanaler. Med undertekst kan du sikre at budskapet når frem!

Forstørrelsesglass: Trenger du hjelp med undertekst? Lær mer om videoredigering på nett

Trenger du hjelp med undertekst til videoen din?

Videoredigering på nett kan være både kostnadsbesparende og effektivt, og du slipper dessuten å laste ned programvare. Hva slags funksjoner du får tilgang på er veldig varierende – spesielt på de gratis sidene.

Dersom du ønsker undertekst i videoen din, finnes det muligheter for dette gjennom videoredigering på nett. Det kan imidlertid være utfordrende eller tidkrevende å lage undertekst, og da er det kjekt å vite at hjelpen ikke er langt unna.

Din Undertekst lager undertekst til både små og store videoprosjekter. Enten det er snakk om en kort videosnutt som skal deles på SoMe eller en større spillefilm, lager vi underteksten du trenger.

Våre undertekster lages manuelt, noe som sikrer høy kvalitet. Kontakt oss i dag og bestill undertekster på 1, 2, 3!